Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πολιτική Άμυνα

Ανακοινώσεις


Ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος PACES που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2017 στη Λευκωσία - 12/12/2017


Στο πλαίσιο του προγράμματος PACES θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Η ημερίδα θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 09:00, στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στην Αγλαντζιά, Αίθουσα 010, Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΚΟΔ07).

Το έργο PACES είναι ένα διετές πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώνεται τέλος του 2017. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μέσου Πολιτικής Προστασίας στον τομέα της ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας και Θαλάσσιας Ρύπανσης στο πλαίσιο συμφωνίας επιχορήγησης ECHO/ SUB/2015/713774/PREP04.

Συντονιστής του προγράμματος είναι η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας και στο πρόγραμμα συμμετέχουν, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) που έχει την έδρα του στο Ηράκλειο Κρήτης, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας – Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ελλάδα), η DMAT Consulting KG (Αυστρία), η Πολιτική Προστασία Μάλτας, η Πολιτική Προστασία Ιταλίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μέσα από τις δράσεις του PACES κατά τη διάρκεια της διετίας καθώς και τα όσα έχουν παρουσιαστεί μέσα από τα εργαστήρια, τις ασκήσεις που έγιναν αλλά και την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, έχουν εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες οι οποίες θα μεταφερθούν και στους υπόλοιπους συναδέλφους τους στην κάθε χώρα, ώστε να μπορέσουν να βελτιωθούν οι διαδικασίες και η ανταπόκριση σε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον.

Επιπλέον, κυρίως κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, εξετάστηκε και αξιολογήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης καταυλισμού που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και έτυχε βελτιώσεων μέσω ασκήσεων στην Κύπρο και στην Κρήτη, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός καταυλισμού στο μέγιστο δυνατό. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στη χρήση αυτού του συστήματος το οποίο θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών κάθε χώρας.EUROPEAN COMMISSION

112

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ

Exercise Unified Response

Paces

DECAT

PROMEDHE

EUROPEAN AND MEDITERRANEAN MAJOR HAZARDS AGREEMENT

INTERNATIONAL CIVIL DEFENCE ORGANIZATION

BE SAFE NET

QUEST CITY

European Technical Assistance Cooperation

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ