Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πολιτική Άμυνα

Exercise Unified ResponseΗ Δύναμη Πολιτικής Άμυνας είναι εταίρος στην άσκηση “Exercise Unified Response – EUR15”, η οποία εντάσσεται στo πλαίσιo των ασκήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγχρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κύριος εταίρος στην άσκηση είναι το Πυροσβεστικό Σώμα Λονδίνου, ενώ εκτός από τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, συμμετέχουν και οι πιο κάτω Οργανισμοί/Φορείς:

• The London Resilience Partnership
• Presidenza del Consiglio del Ministri
• National Directorate General for Disaster Management, Ministry of the Interior (Hungary)
• UK Disaster Victim Identification (DVI), National Policing (NPCC) (UK)
• EU Emergency Response Coordination Centre (Brussels)

Το σενάριο της άσκησης θα είναι πολύπλοκο και θα παρουσιάζει μια σειρά από προκλήσεις, κυρίως για τους ανταποκριτές της πρώτης γραμμής όλων των συμμετεχόντων φορέων και ομάδων. Συγκεκριμένα, το σενάριο αναφέρεται στην κατάρρευση 15 ορόφων ενός κτηρίου, γεγονός το οποίο επηρεάζει τους παρακείμενους συρμούς του τρένου. Από τον σεισμό προκύπτουν νεκροί και τραυματίες ατόμων διαφόρων εθνικοτήτων και σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Στην άσκηση πεδίου, η Πολιτική Άμυνα θα συμμετέχει με ομάδες έρευνας και διάσωσης. Συνολικά από την Κύπρο θα συμμετέχουν 45 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι εθελοντές της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας. Μεταξύ αυτών θα συμμετέχουν, επίσης, ως μέλη της Ομάδας Ανταπόκρισης της Κύπρου 2 μέλη από την Αστυνομία Κύπρου, 2 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 2 από την Εθνική Φρουρά και 1 από το Υπουργείο Υγείας. Η εμπειρία που θα αποκτηθεί αναμένεται να είναι υψίστης σημασίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από 29 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου 2016. Η κυπριακή αποστολή θα λάβει μέρος στις 2-3 Μαρτίου 2016. Την άσκηση θα παρακολουθήσει ο Αναπληρωτής Διοικητής Πολιτικής Άμυνας κ. Λουκάς Χατζημιχαήλ και ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας κ. Χρίστος Στυλιανίδης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της άσκησης
http://www.london-fire.gov.uk/exercise-unified-response.aspEUROPEAN COMMISSION

112

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

Facebook

ΑΙΓΙΣ

NRA 2018 - CY

NRA2016-CY-CLIMATE CHANGE ET AL

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

PEER REVIEW 2018-CY

EUROPEAN AND MEDITERRANEAN MAJOR HAZARDS AGREEMENT

Exercise Unified Response

INTERNATIONAL CIVIL DEFENCE ORGANIZATION

BE SAFE NET

QUEST CITY

European Technical Assistance Cooperation

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ