Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ναυαγοσωστική προστασία παραλιών στη Λεμεσό

03/09/2019

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στη ναυαγοσωστική προστασία των παραλιών, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να ανακοινώσει ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εθνικού Σχεδίου «ΣΑΛΑΜΙΣ», το οποίο εφαρμόστηκε και πέρσι, η πρόσληψη των ναυαγοσωστών γίνεται και τερματίζεται σταδιακά, σε συνάρτηση με τις περιόδους αιχμής στις παραλίες.

Το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ» εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αφού μελετήθηκαν με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια όλες οι σχετικές παράμετροι. Το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ» περιέχει τις βασικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος ασφάλειας παραλιών, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους λουόμενους αλλά και ασφάλεια στους ίδιους τους ναυαγοσώστες.

Ο προγραμματισμός για τη στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες γίνεται με βάση το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ» το οποίο καθορίζει πολύ συγκεκριμένα τις περιόδους αυτές. Επομένως, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος περί έλλειψης προγραμματισμού ή ερασιτεχνισμού.
Σημειώνεται ακόμη ότι πριν την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου «ΣΑΛΑΜΙΣ» οι συγκεκριμένες παραλίες για τις οποίες γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, στελεχώνονταν με ναυαγοσώστες για περίοδο μόνο δύο μηνών. Επισημαίνεται ακόμη ότι με τις αλλαγές που έγιναν κατά τις περιόδους αιχμής, απασχολήθηκαν φέτος 267 ναυαγοσώστες αντί 164 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που επέτρεψε και την επέκταση της περιόδου κάλυψης των παραλιών με ναυαγοσώστες.

Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα αποτελούν ουσιαστικά προσωπικές απόψεις μιας πολύ μικρής μερίδας ναυαγοσωστών με κύριο, όπως φαίνεται, ελατήριο την παράταση της απασχόλησης κάποιων ναυαγοσωστών πέραν του προβλεπόμενου χρόνου.

Παρά ταύτα, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει οδηγίες ώστε να επανεξεταστεί επιτόπου η κατάσταση και σε συνεργασία πάντα με το ΚΣΕΔ και τις Τοπικές Αρχές, όπου κριθεί αναγκαίο να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.

3 Σεπτεμβρίου, 2019Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου