Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Μικρά ώριμα έργα - Δηλώσεις ΥΠΕΣ και Πίνακες

28/08/2019

Έγκριση 4,7εκ ευρώ για Άμεση Υλοποίηση 124 Μικρών Ώριμων Έργων σε 103 Κοινότητες Δηλώσεις Υπ. Εσωτερικών και Ένωσης Κοινοτήτων

Συνάντηση με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης. Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η έγκριση 4,7εκ. ευρώ για άμεση υλοποίηση 124 μικρών ώριμων έργων σε 103 Κοινότητες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση ο Υπουργός ανέφερε:
«Είναι η τρίτη χρονιά που σε συνεργασία με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου εφαρμόζουμε ένα ομολογουμένως επιτυχημένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα για μικρά έργα σε κοινότητες της Κύπρου. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά πρόσθετα έργα, πέραν από αυτά που προϋπολογίζονται κάθε έτος και προκύπτει από πρόσθετες πιστώσεις μέσω εξοικονομήσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Γι’ αυτό, χρειάζεται ένας καλός προγραμματισμός ούτως ώστε τον Σεπτέμβριο να έχουμε υπόψη τις διαθέσιμες εξοικονομήσεις τις οποίες μπορούμε να προσφέρουμε σε μικρά έργα στις κοινότητες της Κύπρου. Μικρά έργα μεν τα οποία όμως είναι μεγάλα σε σημασία για την καθημερινότητα, για την ασφάλεια, για τη ζωή στις κοινότητες και στην ύπαιθρο.
Φέτος το πρόγραμμα αφορά 4,7 εκ. ευρώ για 124 μικρά έργα σε 103 Κοινότητες της Κύπρου. Είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο συμφωνούμε με την Ένωση Κοινοτήτων ανάλογα και με τις ανάγκες, πρόκειται για ώριμα έργα που βρίσκονται στις κοινότητες, ούτως ώστε να μπορούν αμέσως να υλοποιηθούν. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 4,7 εκ. ευρώ θα διατεθεί σε 103 κοινότητες, για 124 έργα, στις Επαρχίες ως ακολούθως:
Επαρχία Λευκωσίας €1.076.000 για 23 έργα σε 21 Κοινότητες
Επαρχία Λεμεσού €350.000 για 10 έργα σε 9 Κοινότητες
Επαρχία Λάρνακας €583.100 για 20 έργα σε 18 Κοινότητες
Επαρχία Πάφου €1.647.668 για 53 έργα σε 50 Κοινότητες
Επαρχία Αμμοχώστου €1.047.795 για 18 έργα σε 5 Κοινότητες

Τα ποσά που θα διατεθούν αφορούν σε:

- Βελτιώσεις δρόμων και κατασκευή/βελτίωση πεζόδρομων, με στόχο την βελτίωση της προσπελασιμότητας των Κοινοτήτων και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας
-πάρκα, εξωραϊσμό χώρων και κατασκευή/βελτίωση πάρκων και χώρων πρασίνου, με στόχο την διατήρηση, προστασία και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας και
-αντιπλημμυρικά έργα για αντιμετώπιση προβλημάτων/πλημμυρών από όμβρια ύδατα.

Τα έργα είναι ώριμα και θα υλοποιηθούν άμεσα, είτε από τα συνεργεία των Επαρχιακών Διοικήσεων με αυτεπιστασία, είτε από ιδιώτες Εργολάβους, στα πλαίσια υφιστάμενων η/και νέων προσφορών που θα προκηρυχθούν προσεχώς.

Αυτό το πρόγραμμα, γίνεται στην προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών να γίνει η καλύτερη χρήση και του τελευταίου ευρώ που υπάρχει στον προϋπολογισμό μας προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων και θέλω πολύ να ευχαριστήσω την Ένωση Κοινοτήτων για την αγαστή συνεργασία που έχουμε, γιατί χωρίς αυτή τη συνεργασία δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτά τα προγράμματα ανάλογα και με τις προτεραιότητες και με την ωριμότητα των έργων για τα οποία και οι κοινοτάρχες και η Ένωση Κοινοτήτων εργάζονται συστηματικά», κατέληξε ο Υπουργός.

Σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κ. Ανδρέας Κιτρομιλίδης ανέφερε: «Μέσα από αυτή την αγαστή συνεργασία που έχουμε τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών και όσο και με τον ίδιο τον Υπουργό, για τρίτη χρονιά εξαγγέλλεται αυτή η επιχορήγηση για μικρά ώριμα έργα τα οποία με τη συνεργασία της Ένωσης Κοινοτήτων και των κοινοτήτων και μέσα από τη συνεργασία της Ένωσης Κοινοτήτων με τις Επαρχιακές Διοικήσεις ωριμάζουμε έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν για να υλοποιηθούν. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη σημερινή εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών γι’αυτή την έγκριση των 4,7 εκ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για άμεση υλοποίηση 124 μικρών ώριμων έργων σε 103 κοινότητες. Είναι μια μεγάλη βοήθεια για τις κοινότητες, ιδιαίτερα τις μικρές, έστω και προς το τέλος του χρόνου, ούτως ώστε να γίνουν έργα τα οποία θα είναι ωφέλιμα για τις κοινότητες και τους κατοίκους. Ευχαριστούμε τον υπουργό Εσωτερικών και τους Λειτουργούς του Υπουργείου και τις Επαρχιακές Διοικήσεις για την αγαστή συνεργασία. Ευελπιστούμε ότι αυτή η συνεργασία θα είναι συνεχής και θα προχωρήσουμε και σε άλλες εξαγγελίες οι οποίες θα είναι προς όφελος των κατοίκων μας» κατέληξε ο κ. Κιτρομιλίδης.


Σχετικά Αρχεία:

Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Πίνακας 1 Μικρα Ώριμα Εργα απο εξοικονομησεις.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Πίνακας 2 Μικρα Ώριμα Εργα απο εξοικονομησεις.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Πίνακας 3 Μικρα Ώριμα Εργα απο εξοικονομησεις .pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Πίνακας 4 Μικρα Ώριμα Εργα απο εξοικονομησεις.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Πίνακας 5 Μικρα Ώριμα Εργα απο εξοικονομησεις.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Πίνακας 6 Μικρα Ώριμα Εργα απο εξοικονομησεις .pdf


Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου