Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της Συνόδου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

13/07/2018

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των μεταναστευτικών πιέσεων, σε συνέχεια και της Συνόδου Αρχηγών Κρατών του περασμένου Ιουνίου, με έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση συνόρων αλλά και την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Τα κράτη μέλη επεσήμαναν την ανάγκη εξεύρεσης νέων προσεγγίσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των καταχρήσεων στα συστήματα ασύλου και υποδοχής, αλλά και τη διακοπή των εργασιών των κυκλωμάτων διακίνησης.

Ο κ. Πετρίδης στην παρέμβασή του, υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη και συστηματική άφιξη υπηκόων από τη Συρία στην Κύπρο, οι οποίοι αφικνούνται δια θαλάσσης από την Τουρκία, τονίζοντας τις υπέρμετρες πιέσεις που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Δημοκρατία, και καλώντας την ΕΕ όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες για διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε την ανάγκη διαχωρισμού μεταναστών και ατόμων που χρήζουν προστασίας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να προωθηθούν εκ παραλλήλου οι επιστροφές και οι συμφωνίες επανεισδοχής.

Όσον αφορά την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, ο Υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για εξεύρεση δίκαιης και ισορροπημένης συμφωνίας.

Καταληκτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι, με τον ίδιο τρόπο που δίνεται στήριξη σε τρίτες χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις, θα πρέπει ανάλογη να είναι και η στάση της ΕΕ έναντι των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν υπέρμετρες πιέσεις.

Το Συμβούλιο ολοκληρώνεται αύριο.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης