Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Συνάντηση Υπ. Εσωτερικών – Δημάρχου Λεμεσού για ανέγερση 500 οικιστικών μονάδων για κοινωνική στέγαση και προσιτή κατοικία στη Λεμεσό

12/12/2018Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, πραγματοποίησαν συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν το ζήτημα κοινωνικής στέγασης και προσιτής κατοικίας.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπέβαλε στον Υπουργό Εσωτερικών πρόταση του Δήμου,για αντιμετώπιση του προβλήματος του υψηλού κόστους της ενοικίασης ή απόκτησης κατοικίας στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη 3 τεμαχίων δημοτικής ιδιοκτησίας στη Λεμεσό (2 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και 1 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη), για ανέγερση 500 περίπου οικιστικών μονάδων, οι οποίες να διατεθούν ως κοινωνική στέγη και προσιτή κατοικία.

Σύμφωνα με την πρόταση, τα διαμερίσματα αυτά θα μπορούσαν να κτιστούν και να διατεθούν τα επόμενα 5 χρόνια, είτε προς ενοικίαση είτε προς αγορά σε νέα ζευγάρια και οικογένειες, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ισορροπημένη σύνθεση των ενοίκων της κάθε πολυκατοικίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, εξέφρασε την υποστήριξή του προς την πρόταση του Δήμου Λεμεσού και την ετοιμότητα του Υπουργείου ναστηρίξει τον Δήμο Λεμεσού ή άλλες Τοπικές Αρχές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, ούτως ώστε να δρομολογηθούν τοπικά προγράμματα για προώθηση της πολιτικής της προσιτής στέγης.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης