Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Επιδιόρθωση Ανελκυστήρων σε Κυβερνητικούς Οικισμούς

15/06/2018

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» με τίτλο «Απάνθρωπη Γραφειοκρατία», το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προωθεί Πρόγραμμα εγκατάστασης ανελκυστήρων σε όλες τις πολυκατοικίες στους Κυβερνητικούς Οικισμούς, παγκύπρια, οι οποίες επιδέχονται την εγκατάσταση ανελκυστήρα.

Στη συνέχεια, αφού εγκατασταθεί ο ανελκυστήρας, ανεξάρτητα εάν τα διαμερίσματα έχουν τιτλοποιηθεί στους δικαιούχους πρόσφυγες, το Τμήμα, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, προβαίνει στη συντήρησή τους με συμβόλαια συντήρησης ανελκυστήρων με ιδιωτικές εταιρείες. Αναφέρεται ότι στο παρόν στάδιο συντηρούνται πέραν των 157 ανελκυστήρων με συμβάσεις που έχει συνάψει το εν λόγω Τμήμα με ιδιωτικές εταιρείες συντήρησης ανελκυστήρων, καθώς και μεταξύ του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών.

Όσον αφορά στη μηχανική βλάβη των ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες στην οδό Τιτάνων αρ. 4 και αρ. 6 στον Κυβερνητικό Οικισμό Λινόπετρας στη Λεμεσό, που είχε ως αποτέλεσμα οι ανελκυστήρες να μείνουν ακινητοποιημένοι, (όπως επίσης και σε άλλες παρόμοιες έκτακτες περιπτώσεις), το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει το θέμα ως κατεπείγον περιστατικό που χρήζει άμεσου χειρισμού.

Δεδομένου ότι ορισμένες φορές οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν είναι χρονοβόρες, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει εξουσιοδοτήσει σήμερα το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να προβεί άμεσα στην επιδιόρθωση των εν λόγω ανελκυστήρων, τονίζοντας ότι, όπου παρουσιάζονται τέτοιου είδους περιπτώσεις, ανεξαρτήτως της ύπαρξης συμβολαίων που είτε έχουν τερματιστεί εξ’ υπαιτιότητας διαδικαστικών λόγων, είτε δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω χρονοβόρων διαδικασιών και καθυστερήσεων, θα πρέπει να γίνονται άμεσα οι δέουσες ενέργειες για την επίλυσή τους, αφού αφορούν την καθημερινή διαβίωση συμπολιτών μας.

Τονίζεται ότι όλοι οι ανελκυστήρες που βρίσκονται εγκατεστημένοι σε Κυβερνητικούς Οικισμούς παγκύπρια αναμένεται να συμπεριληφθούν σε ένα γενικό συμβόλαιο συντήρησης ανελκυστήρων, το οποίο θα αναληφθεί εξολοκλήρου από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία σε θέματα σχετικά με τη συντήρηση και επιδιόρθωση ανελκυστήρωνΕιδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης