Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Δημοσιεύματα για έρευνα κατά υπαλλήλων του Κτηματολογίου

04/09/2019

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο σχετικά με έρευνα κατά υπαλλήλων του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας,το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:

Ο κ. Ορφανίδης πράγματι κατήγγειλε στις 13.7.2018 στον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, σε προσωπική συνάντηση στο γραφείο του Διευθυντή, μία υπάλληλο του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Αμμοχώστου, ότι παρέδιδε στον ίδιο, πιθανόν στο Γενικό Ελεγκτή και σε άλλους, έγγραφα που αφορούσαν στη μετακίνηση του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Αμμοχώστου από τη Λάρνακα στο Παραλίμνι. Σύμφωνα με την καταγγελία η υπάλληλος λειτουργούσε σαν οργανωτής και συντονιστής ομάδας υπαλλήλων που αντιδρούσαν στην μετακίνηση.

Ο Διευθυντής του Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ενήργησε άμεσα και την ίδια ημέρα σε επίσκεψη του στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου, διερεύνησε προκαταρκτικά την καταγγελία και ζήτησε τον διορισμό Ερευνώντα Λειτουργού για εξέταση της καταγγελίας.

Δέκα μέρες μετά ο κ. Ορφανίδης επανήλθε προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος φόρτωσε και μετακίνησε δεκάδες φακέλους. Άμεσα ο Διευθυντής ζήτησε περισσότερες πληροφορίες. Ο κ. Ορφανίδης πληροφόρησε τον Διευθυντή ότι δεν είχε να προσθέσει οτιδήποτε και ισχύει η πρώτη του καταγγελία. Τη θέση του αυτή ανέτρεψε σε συνάντηση με τον Διευθυντή στις 9.8.2018, τοποθετώντας ότι είναι ξεχωριστές καταγγελίες. Ο Διευθυντής τον ενημέρωσε ότι οι δύο καταγγελίες θα ερευνηθούν συνδυασμένα.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών όρισε Ερευνώντα Λειτουργό για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον της υπαλλήλου στη βάση των καταγγελιών του κ. Ορφανίδη για παράδοση στον ίδιο, και σε άλλους, εγγράφων για την μετακόμιση αλλά και μετακίνηση φακέλων.

Τα αποτελέσματα και η Έκθεση του Ερευνώντα Λειτουργού δεν έχουν γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών ή στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας η υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, η οποία έχει λήξει εδώ και αρκετούς μήνες.

Είναι άποψή μας ότι πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας προτού καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκ πρώτης όψεως θεωρούμε ότι η καταγγελία του κ. Ορφανίδη έγινε για την μετακίνηση του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Αμμοχώστου και δεν φαίνεται να διασυνδέεται με τις κατεχόμενες περιουσίες.
Αν βέβαια μέσα από την έρευνα προκύπτουν νέα στοιχεία, το Υπουργείο θα ακολουθήσει, όπως και στο παρελθόν, τις πρόνοιες της Νομοθεσίας.

4/09/2019Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου