Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Στην Κύπρο τεχνικό κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης

23/10/2018

Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, για την αξιολόγηση των αναγκών της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση των δυσανάλογων μεταναστευτικών πιέσεων που δέχεται.

Το τεχνικό κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης, παρακάθισε το πρωί σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι, για επιπλέον τεχνική βοήθεια σε θέματα Ασύλου και Μετανάστευσης, μέσω των κονδυλίων έκτακτης ανάγκης (Emergency Funds) του Ταμείου Ασύλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης στην Κύπρο και των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως επίσης και χαρτογράφηση των αναγκών, όπως ορίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Επιτροπή.Επιπλέον, συζητήθηκαν προτεινόμενες δράσεις που πρέπει να αναληφθούν από την Κύπρο.

Στη σύσκεψη, συμφωνήθηκε η περαιτέρω αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Μηχανισμών που ασχολούνται με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών όπως επίσης και η βοήθεια που μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παράσχει για βελτίωση της διοικητικής δομής και των υποδομών που υπάρχουν. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η στήριξη των αιτητών ασύλου σε θέματα φιλοξενίας, η ενίσχυση των ποιοτικών ελέγχων της Υπηρεσίας Ασύλου και του Διοικητικού Δικαστηρίου που θα δημιουργηθεί ενώ παράλληλα συμφωνήθηκαν βήματα που αφορούν τις επιστροφές, μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών, την νομική αρωγή των αιτητών ασύλου και την καλύτερη ένταξή τους.

Η επίσκεψη του Τεχνικού Κλιμακίου της Ε.Ε. πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του αρμόδιου Επιτρόπου της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά και των παρεμβάσεων τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του Υπουργού Εσωτερικώνστα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, αναφορικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης