Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Εσωτερικών στα Κύθηρα, στους καθιερωμένους εορτασμούς αδελφοποίησης των Δήμων Καραβά Κύπρου και Κυθήρων

27/08/2018


Στους καθιερωμένους ετήσιους εορτασμούς αδελφοποίησης ανάμεσα στους Δήμους Καραβά Κύπρου και Κυθήρων, και τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής,έδωσε το παρόν του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, έπειτα από πρόσκληση πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Κύθηρα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν με το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβάχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ακολούθως, ο Υπουργός κατέθεσε στεφάνιστο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στα Κύθηρα, στην παρουσίαεκπροσώπων των τοπικών αρχών όπως επίσης και του Δημάρχουτου κατεχόμενου Καραβάκ. ΝίκουΧατζηστεφάνου, ο οποίος συνοδευόταν από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, εκπροσώπους του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και αρκετούς Καραβιώτες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δημαρχείο των Κυθήρων στη Χώρα, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και επιβεβαιώθηκαν για άλλη μία φορά οι ισχυροί δεσμοί αδελφοσύνης και φιλίας ανάμεσα στις δύο περιοχές ενώ είχε επαφές και συνομιλίες με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη για ζητήματα που αφορούν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητώντας παράλληλα την προοπτική συνεργασίας σε πολιτιστικά και τουριστικά θέματα.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης εξέφρασε την ευχή για σύντομη επίλυση του Κυπριακού και επιστροφή των Καραβιωτών στις πατρογονικές τους εστίες ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκενα μην αργήσει η μέρα που και ο κατεχόμενος Καραβάς θα μπορεί να φιλοξενήσειτις εκδηλώσεις αδελφοποίησης των δύο Δήμων.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης