Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ

18/06/2018

Αναφορικά με την ανάκτηση υποστατικού στην Περιστερώνα από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, το οποίο λειτουργούσε ως υπεραγορά, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Για την υφιστάμενη οικοδομή στο τεμάχιο με αρ. 1261 επί του κύριου δρόμου, εκδόθηκε στις 1/3/1988 Άδεια Οικοδομής για σκοπούς επαγγελματικής χρήσης εμβαδού 216 τ.μ. προς όφελος του κ. Αναστασίου.

Ωστόσο, η Εταιρεία Αναστασίου έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένης φύσης αυθαίρετες επεκτάσεις, από ευτελή και πρόχειρα υλικά, εμβαδού περίπου 1 036 τ.μ. (πενταπλάσιο). Οι επεκτάσεις αυτές αφορούν στο σύνολο του τεμαχίου με αρ. 1261. Επεμβαίνουν επιπλέον στα τεμάχια αρ. 448 και 451 ενώ επεκτείνονται και σε γειτονικά τεμάχια γης.

Επιπλέον, έχουν δημιουργήσει χώρο έκθεσης προϊόντων/φθαρτών καταργώντας τους εγκριμένους χώρους στάθμευσης, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η οδική ασφάλεια και τίθεται και σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

Για τα θέματα αυτά, η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας καταχώρησε κατηγορητήριο για δεκατέσσερα συνολικά αδικήματα.

Επισημαίνεται ακόμη ότι έχουν γίνει επανειλημμένες προειδοποιήσεις, για κατεδάφιση των παράνομων επεκτάσεων, χρήσης και συμμόρφωσης, τις οποίες οι επηρεαζόμενοι έχουν παντελώς αγνοήσει.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση λήφθηκε και η σύμφωνος γνώμη της Γενικής Εισαγγελίας και όπως ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει σε επιστολή του ημερ. 20/4/2018 «είναι απαράδεκτο που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κατορθωτή, ούτε η ανάκτηση ούτε η κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών».

Τέλος, οι χρήστες του συγκεκριμένου χώρου έχουν παραβιάσει την περίφραξη και έχουν θέσει εκ νέου σε λειτουργία τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας έχει καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία για τις δικές της ενέργειες.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης