Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εσωτερικών στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη Ρουμανία

08/02/2019

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, 7 – 8 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Υπουργός, εξέφρασε την απογοήτευση του όσον αφορά την πρόοδο των συζητήσεων για την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου (ΚΕΣΑ). Μετά από τρία χρόνια διαβουλεύσεων, δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τόνισε, γεγονός που επιφέρει αρνητικές συνέπειες στα Κράτη Μέλη πρώτης γραμμής που υποδέχονται συστηματικά δυσανάλογες μεταναστευτικές ροές.

Στην προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας κάθε Προεδρία επανέρχεται στο Συμβούλιο με νέες προσεγγίσεις. Η προσέγγιση της Ρουμανικής Προεδρίας η οποία βασίζεται σε εισήγηση της Επιτροπής στηρίζεται στην εισαγωγή προσωρινών ρυθμίσεων, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν όμως υποχρεωτική ανακατανομή ατόμων, κάτι που δεν ικανοποιεί την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ο Υπουργός εξέφρασε σαφή διαφωνία με την αναφορά που περιλαμβάνεται στο έγγραφο για «διατήρηση χαμηλού αριθμού αφίξεων, χάρη στην αποτελεσματική εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας», τονίζοντας ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συστηματικές και αυξημένες ροές από την Τουρκία.

Καταλήγοντας ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε διάσπαση της νομοθετικής δέσμης του Ασύλου κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε αυξημένες ευθύνες για τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής, χωρίς οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο αλληλεγγύης υπό τη μορφή ανακατανομής.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης