Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Hμερίδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης

13/12/2019

Με στόχο τη διασφάλιση ότι οι Στόχοι μας γίνονται Πράξη,και με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση συνεργασιών για να το πετύχουμε το Υπουργείο Εσωτερικών διοργάνωσε σήμερα ημερίδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα«Προγραμματίζουμε και Προϋπολογίζουμε Στρατηγικά, Λειτουργούμε πιο Αποτελεσματικά και πιο Αποδοτικά».

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, δήλωσε ότι ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθίσταται απαραίτητος και αναγκαίος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και τις μελλοντικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ανέφερε επίσης ότι, για να κάνουμε το όραμαανάπτυξη και πράξη, πρέπει να προχωρήσουμε με σωστή στοχοθέτηση, πρέπει να λειτουργούμε αποτελεσματικά και αποδοτικά, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και πρέπει να συνεργαστούμε, ενισχύοντας και επεκτείνοντας τις συνεργασίες μας, τόσο εδώ στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Σε χαιρετισμό του ο κος Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα σημείωσε ότι Κρήτη και Κύπρος έχουν ομοιότητες στο διοικητικό σύστημα, στην ιστορία και μορφολογία των νησιών. Τα διδάγματα από τις συνενώσεις των Δήμων στη Κρήτη είναι ότι χρειάζονται μεγάλοι και ισχυροί Δήμοι που να διασφαλίζουν την παροχή υπηρεσιών και αγαθών με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης είναι αλληλέγγυα στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κύπρου και θα τη βοηθήσει στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Πόρων

Σε ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κύπρος Κυπριανού, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της μεταρρύθμισης, οι οποίες γίνονται οι ευκαιρίες για αλλαγές, αλλαγές που θα ενισχύουν τη δυνατότητα και ικανότητα των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για καλύτερο στρατηγικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, για εκσυγχρονισμό και για διεκδίκηση πόρων, τόσο κρατικών όσο και ευρωπαϊκών ώστε να προωθούνται και υλοποιούνται έργα και δράσεις και να ενισχύεται η ανάπτυξη.

Προσκεκλημένοι ομιλητέςστην εκδήλωση ήταν οι κύριοι Παύλος Μπαριτάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, οιΔήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από Δήμους της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανιών, Αμαρίου - Ρεθύμνου, Αρχανών - Αστερουσίωνοι οποίοι, μεταξύ άλλων,αναφέρθηκαν στις προκλήσεις των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα όπως οργάνωση για αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων, αναπτυξιακό σχεδιασμό, ανάπτυξης συνεργασιών για αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Πόρων μέσα από τις εμπειρίες και καλές Πρακτικές τους.

Μετά την ενημέρωση που έτυχαν, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει και ενισχύσει την συνεργασία με την Περιφέρεια της Κρήτης.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης» στη Λεμεσό.

12Δεκεμβρίου 2019Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης