Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Εγκρίθηκαν τα Νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργικό Συμβούλιο

11/03/2020

Μετά από συζητήσεις και αμφιταλαντεύσεις μιας ολόκληρης δεκαετίας η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη κάνει πράξη άλλη μια, καθοριστικής σημασίας, μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Εγκρίνει και προωθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα Νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η νέα μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των 17 Δήμων και των 32 συμπλεγμάτων κοινοτήτων, γίνεται πλέον οικονομικά και διοικητικά αυτόνομη, αποκτά σημαντικές αρμοδιότητες συνοδευόμενες από τους ανάλογους πόρους, ενώ καθίσταται ανθρωποκεντρική, ευέλικτη και αποτελεσματική.

Μέσα από τη θέσπιση των νέων Δημοτικών οντοτήτων, τη συμπλεγματοποίηση κοινοτικών αρχών, τη συνένωση των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και στερεών αποβλήτων αλλά και τις συμπλεγματοποιήσεις για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, δημιουργούμε μία αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται πραγματικά δίπλα στον κάθε πολίτη.

Τα νομοσχέδια όπως και η συμφωνία για τα εργασιακά θέματα των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που ήδη υπεγράφη, είναι προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και ιδιαίτερα με την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων αλλά και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, η συμβολή των οποίων στη διαμόρφωση των τελικών κειμένων υπήρξε σημαντική και καταλυτική.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω θερμά να τους ευχαριστήσω όπως και τον προκάτοχο μου φίλο Υπουργό Κωνσταντίνο Πετρίδη για την ουσιαστική συμβολή του σ’ αυτή τη σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια.Τα Νομοσχέδια κατατίθενται άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για συζήτηση και ψήφιση και είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας που κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν, τόσο με τις πολιτικές δυνάμεις όσο και με τους εταίρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχιστεί, ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο για μια μεταρρύθμιση στην υπηρεσία του πολίτη.


Υπουργείο Εσωτερικών
11/03/2020


Σχετικά Αρχεία:
 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Τ.Α..docx Μεταρρύθμιση ΤΑ 11.1.2020.pptx


Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου