Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

25/04/2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών ευρεία συντονιστική σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων και Υπηρεσιών με στόχο τον προγραμματισμό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και τωνπυρκαγιών της υπαίθρου.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη παρόντες ήταν: ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, όπως επίσης και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Υπηρεσίας Θήρας, της Πολιτικής Άμυνας και των Επαρχιακών Διοικήσεων.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι,παρότι πέρσι είχαν προκληθεί πυρκαγιές οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικές, εντούτοις, χάρη στην καλή προετοιμασία και τον σωστό συντονισμό όλων των υπηρεσιών, αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, φέτος ο συντονισμός είναι ακόμη καλύτερος ενώ σε ότι αφορά το στόλο, κρίνεται απόλυτα επαρκής.Ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι είμαστε σε καλύτερη μοίρα δεδομένου ότι μέσω του προγράμματος σταδιακής αντικατάστασης των πυροσβεστικών οχημάτων έχει ήδη αντικατασταθεί σημαντικός αριθμός οχημάτων τόσο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και του Τμήματος Δασών.

«Σε ότι αφορά τα πτητικά πυροσβεστικά μέσα, για πρώτη φορά φέτος θα βρίσκονται όλα σε ετοιμότητα από τις αρχές Μάϊουενώ η μονάδα των πτητικών μέσων θα λειτουργεί από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, σε σύγκριση με πέρσι που λειτουργούσε από τις 11 το πρωί μέχρι τις 18:00» ανέφερε ο κ. Πετρίδης προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά τίθενται σε λειτουργία δύο κάμερες σε πτητικά μέσα οι οποίες θα είναι πάρα πολύ βοηθητικές όσον αφορά την πρόληψη αλλά και την κατάσβεση πυρκαγιών».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε επίσης ότι «σε σχέση με πέρσι έχει αυξηθεί και ο χρόνος απασχόλησης όλου του εποχικού προσωπικού που ασχολείται με την πυρόσβεση, από 8 σε 11 μήνες.

Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε και στους καθαρισμούς των δρόμων τονίζοντας ότι προχωρούν με γοργό ρυθμό οι καθαρισμοί τόσο των αγροτικών δρόμων όσο και των αυτοκινητόδρομων.

Τέλος, σε ότι αφορά την πληροφόρηση του κοινού, όπως επισήμανε ο κ. Πετρίδης «φέτος έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, με συσκέψεις τόσο σε επαρχιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινοτήτων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να υπάρχει απόλυτη και αρμονική συνεργασία όλων, των κυβερνητικών υπηρεσιών, των κοινοτήτων αλλά και των ίδιων των πολιτών για την πρόληψη αλλά και την ενδεχόμενη κατάσβεση των πυρκαγιών. Θέλω να πιστεύω ότι ο χρόνος, ο οποίος προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος, δυστυχώς, λόγω και των καιρικών συνθηκών και της ξηρασίας, θα κυλήσει ομαλά όσον αφορά το θέμα των πυρκαγιών» κατέληξε ο Υπουργός κάνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες να επιδείξουν και οι ίδιοι την ανάλογη υπευθυνότητα σε σχέση με την πρόκληση πυρκαγιών.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment