Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EASO

20/09/2017

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EASO για συνέχιση της παροχής στήριξηςσε θέματα διαδικασιών ασύλου και υποδοχής αιτούντων διεθνούς προστασίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κος Κωνσταντίνος Πετρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τονΕκτελεστικόΔιευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO),κοJosé Carreira, για ενίσχυση της υποστήριξης της Κύπρου, στα πλαίσια του Σχεδίου Στήριξης της Κύπρου από την EASO, το οποίο εφαρμόζεται από το 2014.
Ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τη σημασία της στήριξης που λαμβάνει η Κύπρος από την EASO όσον αφορά στη βελτίωση και ενίσχυση των διαδικασιών ασύλου και υποδοχής αιτούντων διεθνούς προστασίας. Ο κος Πετρίδης τόνισε ότι,

“Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της προσφυγικής κρίσης, η EASO απέδειξε πως μπορεί να παράσχει πρακτική, αποτελεσματική και έγκαιρη υποστήριξη στα Κράτη Μέλη. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την EASO για την ευελιξία και άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα μας για παροχή στήριξης, καθώς και τα Κράτη Μέλη, τα οποία, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, πρότειναν και έστειλαν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία των δραστηριοτήτων που εμπεριέχονται στο Σχέδιο Στήριξης της Κύπρου από την ΕΑSO.

Θεωρούμε πολύ σημαντικά τα νέα μέτρα στήριξης που προστέθηκαν στο Σχέδιο και αφορούν στην παροχή εμπειρογνωμόνων για την εξέταση αιτημάτων διεθνούς προστασίας, καθώς και στη στήριξη της Κύπρου σε περιπτώσεις μαζικών αφίξεων προσφύγων. Παράλληλα, η συνδρομή της EASO στη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου μέσω της παροχής εμπειρογνωμόνων αλλά και εμπειρογνωμοσύνης, έχει λειτουργήσει θετικά ως προς την πιο ομαλή και αποτελεσματική διαχείριση του Κέντρου. ”

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EASO, κος Carreira, με την ευκαιρία της επίσκεψής του, εγκαινίασε, μαζί με τις Κυπριακές Αρχές, τα γραφεία της EASO στη Λευκωσία, τα οποία βρίσκονται στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών. Στα γραφεία εργάζονται εμπειρογνώμονες του EASO, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσιακή υποστήριξη στην Υπηρεσία Ασύλου. Κατά τα εγκαίνια των γραφείων της EASO, ο κος Carreira δήλωσε πως,

“Αυτή είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την EASO. Αποτελεί ορόσημο για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της EASO για στήριξη του συστήματος ασύλου της Κύπρου, το οποίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες πιέσεις από το 2014.
Μετά την υπογραφή του τροποποιημένου Σχεδίου Στήριξης της Κύπρου από τηνEASO, νωρίτερα φέτος, λαμβάνουμε συγκεκριμένα μέτρα για ενίσχυση της στήριξής μας και για παροχή εξειδικευμένης υποστήριξης στην Κύπρο.

Με το να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τους Κύπριους ομολόγους μας, είμαι πεπεισμένος πως όλα αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στη σημαντική βελτίωση της κατάστασης στην Κύπρο.”
Στη συνέχεια ο κος Carreira επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment