Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Απάντηση στο Δημοσίευμα της Εφημερίδας Χαραυγή της 16ης Δεκεμβρίου

17/12/2019Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’ΧΑΡΑΥΓΗ’’, που φιλοξενεί δηλώσεις στελεχών του ΑΚΕΛ με τίτλο «Κυβερνητική αδιαφορία για τη διαβίωση των προσφύγων», το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι απάντησε τεκμηριωμένα στα όσα αναφέρονται με σχετική ανακοίνωση στις 5 Δεκεμβρίου 2019.

Ειδικά για το θέμα της προσφυγικής στεγαστικής πολιτικής, μέσα από την καταγραφή σειράς δράσεων του Υπουργείου, καταρρίψαμε τόσο τους τότε ισχυρισμούς του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ όσο και τους ισχυρισμούς που καταγράφονται στο σημερινό δημοσίευμα.

Ενδεικτικά επαναλαμβάνουμε ότι ήδη έχουν υλοποιηθεί έργα συντήρησης ύψους 140 εκατομμυρίων με την επιδιόρθωση 45 πολυκατοικιών και 187. Επιπρόσθετα θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται σύντομα η διαδικασία αποτίμησης της στατικής επάρκειας των προσφυγικών πολυκατοικιών για τους οποίους κανένας δεν ενδιαφέρθηκε στο παρελθόν. Προγραμματίζεται δε η στατική ενίσχυση 18 υφιστάμενων πολυκατοικιών με κόστος 7,2 εκατομμυρίων από φέτος μέχρι το 2023.Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 109 ανελκυστήρων σε πολυκατοικίες προσφυγικών συνοικισμών και είναι σε εξέλιξη η προσθήκη άλλων 38.
Θέλουμε για άλλη μια φορά να υπογραμμίσουμε ότι για εμάς οι ανάγκες στέγασης δεν λύνονται με παρωχημένες και αστόχευτες ενέργειες αλλά με την παραγωγή προσιτής κατοικίας και τη δημιουργία αγοράς προσιτού ενοικίου. Με επιδότηση ενοικίου. Με νέα στοχευμένα και απλοποιημένα στεγαστικά σχέδια που στηρίζουν τις ακριτικές και τις ορεινές περιοχές αλλά και τους πρόσφυγες μας.

Αυτές τις πολιτικές εφαρμόζουμε.

Υπουργείο Εσωτερικών
16.12.2019Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ