Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Διευκρινίσεις Υπ. Εσωτερικών αναφορικά με δημοσίευμα γιαοικογένειες που διαμένουν σε πολυκατοικία τρώγλη στη Λάρνακα

02/10/2018

Αναφορικά με δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και την ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για «τέσσερις οικογένειες που διαμένουν σε πολυκατοικία τρώγλη», το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Η αναφερόμενη πολυκατοικία βρίσκεται σε πάροδο της παραλιακής Λεωφόρου ΠιαλέΠασιά στη Λάρνακα. Το 2006 μετά από αξιολόγηση της κατάστασης, κρίθηκε ότι πρέπει να συντηρηθεί/επιδιορθωθεί εξ ολοκλήρου.

Στην πολυκατοικία διέμεναν επτά οικογένειες και λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα της οικοδομής, το 2012, οι τρεις οικογένειες στεγάστηκαν μόνιμα σε άλλους οικισμούς, ενώ οι άλλες τέσσερις οικογένειες στεγάστηκαν προσωρινά στον Οικισμό Αγ. Γεωργίου μέχρι να γίνει η συντήρηση της πολυκατοικίας. Από τις τέσσερις οικογένειες οι δυο, επέστρεψαν παράτυπα στην πολυκατοικία παρά το γεγονός ότι τους παραχωρήθηκαν ασφαλή και σε καλή κατάσταση διαμερίσματα στον Οικισμό Αγ. Γεωργίου, τα οποία συντηρούνται από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και στα οποία μπορούν να διαμένουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες επιδιόρθωσης της πολυκατοικίας.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου της επιδιόρθωσης της υπό αναφορά πολυκατοικίας, παρά τις όποιες καθυστερήσεις του παρελθόντος, οι οποίες οφείλονταν στις γνωστές δημοσιονομικές δυσκολίες, το Υπουργείο Εσωτερικώνολοκλήρωσε τις απαιτούμενες μελέτες, συμπεριέλαβε το έργο ως προτεραιότητα στους προϋπολογισμούς του 2018 – 2019 και εντός Οκτωβρίου θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι, ανεξάρτητα με την έκβαση του έργου, έχει εξασφαλιστεί ασφαλής και επαρκής διαμονή για όλες τις οικογένειες που διαμένουν στην πολυκατοικία.

Λόγω του γεγονότος ότι σε αρκετές περιπτώσεις, ορισμένοι, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία της κοινής γνώμης, παρουσιάζουν παραπλανητικά δημοσιεύματα που ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Εσωτερικών, επιθυμεί να τονίσει ότι θα ήταν χρήσιμο, πριν τη δημοσιοποίηση βεβιασμένων συμπερασμάτων για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, να προηγείται σωστή διερεύνηση των γεγονότων, και επισημαίνει ότι παραμένει στη διάθεση του οποιουδήποτε.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης