Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Δήλωση του ΥΠΕΣ κ. Σωκράτη Χάσικου για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

19/12/2016

Αναφορικά με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της 18ης Δεκεμβρίου 2016, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

«Εκφράζω τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγέντες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημάρχους, Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, Σχολικούς Εφόρους. Οι ψηφοφόροι επέλεξαν τους υποψηφίους της αρεσκείας τους μέσα από μια εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη απολύτως ομαλά και με υποδειγματικό τρόπο. Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σεβαστό από όλους μας.
Προτρέπω τους εκλεγέντες να ριχτούν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους στη μάχη της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων και απαιτήσεων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, με την ίδια ζέση και τον ίδιο ζήλο που επέδειξαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Γνώμονας των πράξεων όλων πρέπει να είναι το έργο που θα παραχθεί εφεξής και εδώ είναι που θα κριθούμε όλοι.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Υπενθυμίζω σε όλους ότι με δική μας πρωτοβουλία καταθέσαμε ενώπιον της Βουλής, από τον Ιούλιο του 2015, Νομοσχέδια που αφορούν στην αναγκαία και επιβαλλόμενη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την υποχρεωτική (διά Νόμου) συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών τόσο σε τοπικό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο. Τα εν λόγω Νομοσχέδια ήταν αντικείμενο διαβούλευσης με την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, η οποία διήρκεσε τρία σχεδόν χρόνια!

Θέλουμε να καταστήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση λιγότερο δαπανηρή και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματική, σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του φορολογούμενου πολίτη: Να προσφέρουμε δηλαδή περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Παροτρύνω όλους τους νεοεκλεγέντες αξιωματούχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ασκήσουν την επιρροή τους πάνω στη Βουλή, τώρα, που βρίσκονται στην αρχή της θητείας τους, ώστε αυτά τα Νομοσχέδια να ψηφιστούν το συντομότερο και να μπορέσει, έτσι, να καταστεί γεγονός η ποθούμενη Μεταρρύθμιση. Μόνο με τη Μεταρρύθμιση και τη σταδιακή μείωση του αριθμού των Δήμων, θα πετύχουμε την εξυγίανση των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με γνώμονα πάντα το καλώς νοούμενο συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη.
Τέλος, συγχαίρω θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την άρτια διεξαγωγή αυτών των εκλογών, από όποιο μετερίζι και αν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια οφείλω να απευθύνω στο Γενικό Έφορο Εκλογών και στην Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών».

.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου

Αρχείο Ανακοινωθέντων

Cyprus on Film