Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Εναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής ηλεκτρονικής υπηρεσίας η-ΣΑΠ του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης

20/04/2017

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ανακοινώνει ότι την Τρίτη, 2.5.2017, τίθεται σε λειτουργία η διαδικτυακή ηλεκτρονική υπηρεσία η-ΣΑΠ, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι, είτε βρίσκονται στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, θα μπορούν μέσω διαδικτύου να επαληθεύουν ή να τροποποιούν συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία τους που βρίσκονται καταχωρημένα στο Αρχείο Πληθυσμού, να αλλάζουν τη διεύθυνση επικοινωνίας τους με το Τμήμα και να υποβάλλουν αίτηση για Έκδοση Πιστοποιητικού Μονίμου Διαμονής, για Επανέκδοση Εκλογικού Βιβλιαρίου λόγω Απώλειας και για Επανέκδοση Πιστοποιητικού Γεννήσεως ή Προξενικού Πιστοποιητικού Γεννήσεως.

Υποβάλλοντας την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να παραλάβουν το έγγραφό τους, δηλαδή είτε ταχυδρομικώς στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, είτε αυτοπροσώπως από το γραφείο που θα επιλέξουν.

Για χρήση του η-ΣΑΠ απαιτείται εγγραφή. Η εγγραφή γίνεται μία φορά στις Επαρχιακές Διοικήσεις και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με την επίδειξη δελτίου ταυτότητας. Με την ίδια εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν και τις υπηρεσίες της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ». Αν υπάρχει ήδη εγγραφή στην «ΑΡΙΑΔΝΗ» δεν απαιτείται νέα εγγραφή για χρήση του η-ΣΑΠ.

Η πρόσβαση στο η-ΣΑΠ γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ»: https://cge.cyprus.gov.cyΕιδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα 
σε αλλοδαπούς επενδυτές / επιχειρηματίες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου