Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Η κυβέρνηση στηρίζει τις Τοπικές Αρχές – Απάντηση σε άρθρο ηλεκτρονικής ειδησεογραφικής σελίδας

21/04/2020

Επειδή σε σημερινό άρθρο ηλεκτρονικής ειδησεογραφικής σελίδας, λανθασμένα αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση στην οποία αποτάθηκαν οι δήμοι, τους έκλεισε ευγενικά την πόρτα…», το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκλεισε καμμιά πόρτα στους Δήμους αλλά αντιθέτως ικανοποίησε το σύνολο των αιτημάτων τους προτού καν αυτά υποβληθούν με την επιστολή της Ένωσης Δήμων Κύπρου προς το ΥΠΕΣ στις 30 Μαρτίου 2020.

• Πιο συγκεκριμένα επισπεύθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης της κρατικής χορηγίας προς τους Δήμους η οποία και καταβλήθηκε μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020.
• Καταβλήθηκε η χορηγία έναντι της απώλειας εσόδων από την κατάργηση διαπυλίων
• Μέχρι τις 26 Μαρτίου σε όσους Δήμους υπέβαλαν τα αναγκαία στοιχεία καταβλήθηκε η πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας έναντι της απώλειας εσόδων από την κατάργηση του επαγγελματικού φόρου.
• Το ΥΠΕΣ εισηγήθηκε και θα καταβληθεί μέχρι τέλος Απριλίου 2020 η 2η δόση της κρατικής χορηγίας ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των δήμων.
• Αναστάληκαν για διάστημα 3 μηνών, οι προς το κράτος οφειλόμενες δόσεις για διάφορους λόγους, όπως μισθώματα που αφορούν συμβάσεις για Τ/Κ περιουσίες, καθυστερημένες οφειλές για απαλλοτριώσεις και μισθώματα γης.
• Αναστάληκε η πληρωμή των δόσεων προς τραπεζικά ιδρύματα τουλάχιστον για ένα έτος χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.
• Έγινε διευθέτηση ώστε οι εκκρεμούσες οφειλές των Δήμων προς την Α.Η.Κ. για τον οδικό φωτισμό, και οι οποίες ήταν πληρωτέες μέχρι 30 Απριλίου 2020 να πληρωθούν τμηματικά σε 4 μηνιαίες δόσεις.
Αναμφίβολα οι δυσκολίες που ο τόπος αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης πανδημίας δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Υπουργείο Εσωτερικών ήταν και θα είναι, στο μέτρο των δυνατότητων μας υποστηρικτικό στις τοπικές αρχές ώστε αυτές να μπορέσουν να επιτελέσουν τον ρόλο που εμείς θέλουμε να τους προσδώσουμε με τη μεταρρύθμιση.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο ήταν το αποτέλεσμα ελλιπούς ή λανθασμένης πληροφόρησης του συντάκτη του.


Υπουργείο Εσωτερικών
21/04/2020Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου