Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την εκπροσώπηση των κατεχόμενων Κοινοτήτων Επαρχιών Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

03/03/2017

Οι κατεχόμενες κοινότητες θα εκπροσωπούνται στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τις Ενώσεις Κατεχόμενων Κοινοτήτων Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας, αναφορικά με αίτημά τους για εκπροσώπησή τους στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου. Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι βρέθηκε λύση για την υλοποίηση αυτού του πάγιου αιτήματος της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χάσικος είπε ότι «θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κατεχομένων κοινοτήτων στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου», με αύξηση των μελών του Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.Συμπλήρωσε ότι αυτό προϋποθέτει αλλαγή καταστατικού, ώστε να μετέχουν στο Συμβούλιο τρεις εκπρόσωποι από τις κατεχόμενες κοινότητες της Επαρχία Κερύνειας, δύο εκπρόσωποι από τις κατεχόμενες κοινότητες της Επαρχίας Λευκωσίας και ένας από τις κατεχόμενες κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου.

«Αυτό θα διασφαλίσει ενότητα ουσιαστικά μεταξύ των κοινοταρχών» τόνισε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι έτσι θα μπορούν να μεταφέρουν τα θέματα που τους απασχολούν στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, προς επίλυση, με τη βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ερωτηθείς για την τροποποίηση του καταστατικού, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αυτή η τροποποίηση είναι συμφωνημένη» με την Ένωση Κοινοτήτων και διαβιβάστηκε στα μέλη της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων που επίσης συμφώνησαν.



Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα 
σε αλλοδαπούς επενδυτές / επιχειρηματίες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου