Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης συμμετείχε στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

08/06/2019
O Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, συμμετείχε στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα του ασύλου και της μετανάστευσης, με στόχο τον σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης και συνολικής πολιτικής της ΕΕ σε αυτούς τους τομείς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών κατέστησε σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η Κύπρος υπερβαίνει κατά πολύ, τόσο το δίκαιο μερίδιο που της αναλογεί, αλλά και τις δυνατότητες της χώρας να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ροές. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε εκ νέου τη μαζική εισροή αιτούντων από την Τουρκία, είτε μέσω κατεχομένων είτε δια θαλάσσης, τονίζοντας την παντελή απουσία συνεργασίας από πλευράς των τουρκικών αρχών έναντι των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά μας. Καταλήγοντας, ο κ. Πετρίδης επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη παροχής έμπρακτης στήριξης προς την Κύπρο, μέσω του προγράμματος ανακατανομής ατόμων, με στόχο τον επιμερισμό βαρών, όπως προστάζει, εξάλλου, η αρχή της αλληλεγγύης, ως θεμελιώδης πυλώνας της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Πετρίδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ομολόγους του και κοινοτικούς αξιωματούχους, τους οποίους ενημέρωσε κατ’ιδίαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος λόγω των μεταναστευτικών ροών. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Μαλτέζο ομόλογό τουκ. MichaelFarrugia, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο τον προσεχή Ιούλιο για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

-----------------------------
Λουξεμβούργο, 7 Ιουνίου 2019Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου