Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Αξιοποίηση των Πόρων των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, για Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη, Προγραμματική Περίοδος 2021-2027

27/09/2019


Το Υπουργείο Εσωτερικών διοργάνωσε σήμερα παρουσίαση με θέμα «Αξιοποίηση των Πόρων των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, για Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη, Προγραμματική Περίοδος 2021-2027» με στόχο την ενημέρωση των Δήμων και συμμετοχή τους στη διαδικασία προγραμματισμού.

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών εγκαινίασε τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης του Υπουργείου Εσωτερικών με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει της έναρξης της διαδικασίας ετοιμασίας των προγραμματικών εγγράφων για την αξιοποίηση των πόρων των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Σε συνεργασία με τη ΓΔ ΕΠΣΑ, παρουσιάστηκε το κανονιστικό πλαίσιο, η μέχρι σήμερα εμπειρία, καλές πρακτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων, καθώς καιοι νέες προκλήσεις και αναπτυξιακές επιλογές των Δήμων για μια ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη. Σημειώθηκεη αναγκαιότητα για ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και Κοινοτήτων για εκπόνηση Σχεδίων Ολοκληρωμένης Παρέμβασης σε περιοχές με ομοιογενή χαρακτηριστικά, κοινά προβλήματα, και ομοειδείς δυνατότητες ανάπτυξης.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά Θέµατα, Αντιπρόεδροςτης CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions – Διάσκεψης 160 Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης), ο οποίος, μεταξύ άλλων,αναφέρθηκε στις προκλήσεις των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αξιοποιήσουν τους πόρους των Ταμείων της Ε.Ε μέσα από εμπειρίες και καλές Πρακτικές άλλων Παράκτιων Περιφερειών και της Κρήτης.

Μετά την ενημέρωση που έτυχαν, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν διευκρινήσεις.

26 Σεπτεμβρίου 2019Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ