Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα του Φιλελεύθερου για παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή για πρατήρια πετρελαιοειδών και πισίνες που λειτουργούν χωρίς άδεια

05/12/2016

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος με τίτλο «Ελεγκτής: πισίνες – βενζινάδικα χωρίς άδεια» και υπότιτλο «καλείται η Αστυνομία να παρέμβει», το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Αναφορικά με τα πρατήρια πετρελαιοειδών, η διαδικασία και έλεγχοι που προνοούνται για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών, όπως για παράδειγμα της πολεοδομικής άδειας, της άδειας οικοδομής, της άδειας λειτουργίας κ.ά., περιγράφεται με λεπτομέρεια στον περί Ρυθμίσεως των Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμο και στις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αναφορικά με την αδειοδότηση των Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμο, οι Τοπικές Αρχές και οι Επαρχιακές Διοικήσεις είναι αρμόδιες για την έκδοση των σχετικών αδειών. Η λήψη οιονδήποτε μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών των πρατηρίων πετρελαιοειδών αφορά αποκλειστικά την εκάστοτε αρμόδια Αρχή.

Αναφορικά με τις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες), τo Υπουργείο Εσωτερικών, στα πλαίσια ενεργειών για απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, είχε προβεί στην ετοιμασία Νομοσχεδίου και Προσχεδίου Κανονισμών με σκοπό την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και τη ρύθμιση του θέματος των κολυμβητικών δεξαμενών, τα οποία διαβιβάστηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα για νομοτεχνικό έλεγχο. Κατά τον νομοτεχνικό έλεγχο, εντοπίστηκαν πρόνοιες οι οποίες προϋπάρχουν στον περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο και Κανονισμούς και συνεπώς το νομοσχέδιο επιστράφηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για περαιτέρω επεξεργασία. Το Υπουργείο, έχοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε τον διαχωρισμό του θέματος των κολυμβητικών δεξαμενών σε δύο πυλώνες:

(α) τα θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την κατασκευή των δημόσιων και ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών, να περιληφθούν με σχετική ρύθμιση στο πλαίσιο του περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμου, και

(β) τα θέματα που άπτονται της άδειας λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών να περιληφθούν σε ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση (με ξεχωριστή νομοθεσία).

Αναφορικά με τον πρώτο πυλώνα που αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή των κολυμβητικών δεξαμενών, το Υπουργείο Εσωτερικών, ήδη επεξεργάζεται σχετικό έγγραφο το οποίο σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση».


Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ