Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Διεξήχθη η άσκηση «Προμηθέας 2018» για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

05/12/2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η άσκηση «Προμηθέας 2018» για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για τους σκοπούς της άσκησης,στον περίβολο του Υπουργείου Εσωτερικών στήθηκαν αντίσκηνα εξοπλισμένα με ασυρμάτους του δικτύου της Πολιτικής Άμυνας, δορυφορική επικοινωνία και οθόνες για λήψη εικόνων από droneσε πραγματικό χρόνο ενώ λειτουργούσε τόσο η Επιχειρησιακή Ομάδα του Υπουργείου όσο και το Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων (ΚΕΕ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας.
Η άσκηση αποσκοπούσε στον έλεγχο των διαδικασιών ενεργοποίησης των Σχεδίων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το σενάριο προνοούσε ότι βαθύ βαρομετρικό χαμηλό έπληξε τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, του οποίου οι καταιγίδες απέδωσαν βροχόπτωση 185 χιλιοστών σε διάστημα 2 ωρών και ανέμους που έφτασαν μέχρι 90 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αριθμός αστικών πλημμυρών και υπερχείλιση ποταμών. Εκτίμηση των ζημιών, κατά τόπους, έγινε με ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και με dronesτης Πολιτικής Άμυνας. Γενική εποπτεία εξασφαλίστηκε από υψηλής ευκρίνειας χάρτες από το σύστημα Copernicusτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εξασφαλίστηκε μέσω του CECIS.

Στην άσκηση προσήλθαν για παρακολούθηση, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κύπρος Κυπριανού, εκπρόσωποι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας και Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Μετεωρολογίας, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, των Ιατρικών Υπηρεσιών, της ΑΗΚ καιτων Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι είναι σημαντικό ότι υπάρχουν ολοκληρωμένα σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων, τονίζοντας ότι εν καιρώ ειρήνης, υπάρχουν 23 σχέδια του κράτους, εκ των οποίων τα πέντε αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών. «Σήμερα δοκιμάσαμε ένα πραγματικό σενάριο με δεδομένα τα οποία μπορούν να επισυμβούν, απίθανα μεν, μεγάλης έντασης δε, αλλά που μπορούν να συμβούν. Πέραν των σχεδίων, πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ασκήσεις τόσο επί χάρτου όσο και επί του εδάφους, ούτως ώστε να δοκιμάζουμε τις αντοχές μας επί πραγματικών σεναρίων» τόνισε ο κ. Πετρίδης.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης