Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακών συσκέψεων κοινοτήτων Επαρχιών Αμμοχώστου και Λάρνακας

25/04/2017

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της Επαρχίας Αμμοχώστου, στο Λιοπέτρι, στην οποία συμμετείχαν τα Κοινοτικά Συμβούλια Άχνας, Αχερίτου, Αυγόρου, Φρενάρους και Λιοπετρίου.

Το απόγευμα, ο Υπουργός προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων Επαρχίας Λάρνακας στην Ορόκλινη, στην οποία συμμετείχαν τα Κοινοτικά Συμβούλια Πύλας, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας, Τρούλλων, Κελλιών, Αβδελλερού και Ορόκλινης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Χάσικος είπε πως αυτές οι συσκέψεις γίνονται στα πλαίσια σειράς επισκέψεων του Υπουργού στις Επαρχίες, για επί τόπου εξέταση και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες. «Μπορεί να υπάρχουν άλλα θέματα (στην επικαιρότητα) υπέρτερης σημασίας», τόνισε ο κ. Χάσικος, αλλά δεν μπορούμε να υποβαθμίζουμε τα τοπικά προβλήματα. Γι’ αυτό και είμαι εδώ».

Ακολούθως, σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η δημιουργία Πράσινων Σημείων φαίνεται να αποτελεί καθολικό αίτημα, ο κ. Χάσικος είπε: «Είναι ένα θέμα. Υπάρχει ένα αίτημα τώρα, για να έχει η κάθε κοινότητα το δικό της Πράσινο Σημείο. Όταν ξεκίνησε αυτή η πολιτική, δεν είχε αντιμετωπιστεί θετικά ούτε από τις Κοινότητες ούτε από τους Δήμους, γιατί νόμιζαν πως τα Πράσινα Σημεία προορίζονται για την εναπόθεση σκουπιδιών. Αλλά, δεν είναι έτσι. Τα Πράσινα Σημεία δεν είναι για να τοποθετούμε σκουπίδια, αλλά, για παράδειγμα, τα κλαδέματα. Εν πάση περιπτώσει, προχωρούμε. Αυτό δεν είναι θέμα αρμοδιότητας μόνο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και του Υπουργείου Γεωργίας. Θα δούμε με το Υπουργείο Γεωργίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος».

Και στις δύο συσκέψεις τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν ευρύτερα την κάθε Επαρχία, αλλά και θέματα που αφορούν την κάθε Κοινότητα ξεχωριστά, όπως: Οδικός φωτισμός, διάνοιξη οικοπέδων αυτοστέγασης και απόρων οικογενειών, προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω αποχετευτικού, ολοκλήρωση του πολεοδομικού έργου της οδού Καρύων στο Αυγόρου, αναβάθμιση παραλιακού δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας/κατασκευή παραλιακού δρόμου τοπικής σημασίας (Πύλα), κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου (Πύλα), κατασκευή αντιπλημμυρικού καναλιού (Ξυλοφάγου), επίσπευση διαδικασιών κατασκευής Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης (Ξυλοφάγου), προώθηση πολεοδομικού έργου για τη βελτίωση των οδών Δημοκρατίας και Βάτταινας (Ορμήδεια), αποχετευτικά προβλήματα στο Συνοικισμό αυτοστέγασης στα Κελλιά, διαπλάτυνση – ασφαλτόστρωση μέρους του δρόμου Βορόκληνης – Πύλας και άλλα.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment