Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα για τοποθέτηση ανελκυστήρων σε προσφυγικές πολυκατοικίες

08/12/2016

Αναφορικά με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ (ημερ. 3/12/2016) με τίτλο: «Εγκλωβισμένη στον τρίτο όροφο προσφυγικής πολυκατοικίας – Γι’ αυτούς ξοφλήσαμε», το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Το ΥΠΕΣ, μέσω του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, προωθεί υλοποίηση του προγράμματος εγκατάστασης ανελκυστήρων σε όλες τις πολυκατοικίες προσφυγικών οικισμών παγκύπρια, με την προϋπόθεση ότι είναι τεχνικά εφικτό και εάν πρόκειται για τιτλοποιημένες οικιστικές μονάδες να υπάρχει η έγγραφη συγκατάθεση όλων των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων.

Ο προσφυγικός Οικισμός ‘Ομόνοια’ είναι κτισμένος σε τ/κ γη και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικών Μίσθωσης στους δικαιούχους των οικιστικών μονάδων. Η εγκατάσταση ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες του εν λόγω οικισμού μελετήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και, δυστυχώς, κρίθηκε ότι δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση τους λόγω της αρχιτεκτονικής των κτιρίων.

Στις περιπτώσεις όπου οι χρήστες έχουν κινητικά προβλήματα όπως η κα.
Λ. Θεοδώρου που αναφέρεται στο δημοσίευμα και δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ανελκυστήρα, γίνεται εισήγηση για μεταστέγαση τους σε ισόγειες οικιστικές μονάδες, για δική τους διευκόλυνση.

Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των προσφυγικών συνοικισμών, σημειώνεται ότι στον Προϋπολογισμό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως περιλαμβάνεται ένα σημαντικό ποσό για το σκοπό αυτό και εκτελούνται εργασίες συντήρησης με προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας και υγείας. Σημειώνεται, επίσης, ότι, το προσωπικό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, σε αυτές τις περιπτώσεις, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου

Αρχείο Ανακοινωθέντων

Cyprus on Film