Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ ΣΤΟ ΡΙΚ

02/04/2018

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ σε σχέση με την παραχώρηση από το Κράτος Άδειας Χρήσης παραλιακής κρατικής γης, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Για την παραλιακή κρατική γη για την οποία έγινε αναφορά παραχωρήθηκε στις 28/2/1994 Άδεια Χρήσης η οποία ανανεώνεται αυτόματα από χρόνο σε χρόνο, σε συγκεκριμένη Εταιρεία-Ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που γειτνιάζει με την παραλία, για την τοποθέτηση καρεκλών και κρεβατιών θαλάσσης για εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου. Αποτελούσε δε όρο της παραχωρηθείσας Άδειας, η διασφάλιση του δικαιώματος ελεύθερης και απρόσκοπτης διέλευσης του κοινού.

Στις 20/1/2015, ο Δήμος Πάφου προχώρησε, χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με το Υπουργείο Εσωτερικών, σε προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών, ενώ η εν λόγω Άδεια Χρήσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της προαναφερθείσας Εταιρείας βρισκόταν σε ισχύ. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα, τον περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο, Κεφ. 59, «(4) Η οικεία αρχή δύναται να εκδώσει άδεια παροχής υπηρεσιών σε τμήματα της παραλίας τα οποία εμπίπτουν σε κρατική παραλιακή γη που έχει εκμισθωθεί από το Κράτος». Επισημαίνεται ότι, αυτό επιβεβαιώνεται και από σχετική γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία εξασφαλίστηκε αφότου περιήλθαν σε γνώση του Υπουργείου Εσωτερικών οι ενέργειες του Δήμου.

Κατά συνέπεια, ο Δήμος Πάφου όφειλε να υποβάλει αίτηση για να του εκμισθωθεί η εν λόγω κρατική παραλιακή γη, πριν ο ίδιος προβεί σε προκήρυξη διαγωνισμού, κάτι το οποίο δεν έπραξε.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε τις δηλώσεις του Δημάρχου πρόωρες, ενόψει και της συνάντησης που έχει συγκαλέσει για συζήτηση του θέματος.


2 Απριλίου 2018Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment