Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Εγκαίνια Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων», ΚΕΝΘΕΑ, Κοινοτήτων Περιφέρειας Ταμασού& Ορεινής

26/06/2018

Tα εγκαίνια του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων», ΚΕΝΘΕΑ, Κοινοτήτων Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής θα τελέσουν σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ισαϊας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Η έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής του ΚΕΝΘΕΑ, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που έρχεται να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα χιλιάδων πολιτών και των οικογενειών τους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη ενάντια στις εξαρτήσεις.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, αφουγκραζόμενο το αίτημα των 24 κοινοτήτων Ταμασσού και Ορεινής, αποφάσισε να συνδράμει ουσιαστικά στην λειτουργία του Σταθμού, καταβάλλοντας το 60% της δαπάνης λειτουργίας του για τον πρώτο χρόνο και το 50% για τον δεύτερο χρόνο. Το υπόλοιπο κόστος θα επωμιστούν οι κοινότητες, στις οποίες αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Βασικοί στόχοι του Σταθμού Πρόληψης και Συμβουλευτικής«Άγιος Γεώργιος Ταμασέων», ΚΕΝΘΕΑ, Κοινοτήτων Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής είναι:

• Η ενημέρωση των πολιτών για τις εξαρτήσεις σε ουσίες, για τις επιπτώσεις τους και για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται
• Η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους με σκοπό την αξιολόγηση του προβλήματος
• Η παροχή ψυχολογικής στήριξης, καθοδήγησης, κινητοποίησης για θεραπεία και παραπομπή όπου χρειάζεται
• Η εκπαίδευση εφήβων και παιδιών με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και η ενίσχυση ικανοτήτων αντίστασης, όπως η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση
• Σχέδιο μετά-θεραπευτικής φροντίδας για άτομα που έχουν συμπληρώσει την θεραπεία αλλά χρήζουν περαιτέρω στήριξη

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος. Το εν λόγω εγχείρημα, αποτελεί παράδειγμα για το πώς το κράτος, οι τοπικές κοινωνίες και μη κυβερνητικοί οργανισμοί όπως το ΚΕΝΘΕΑ, μπορούν να συνυπάρξουν για το κοινό καλό.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στο σχεδιασμό, την προετοιμασία και τη στελέχωσητου Σταθμού, ειδικά το ΚΕΝΘΕΑ, το οποίο αποτελεί παράθυρο ελπίδας για τους νέους.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 7μ.μ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρεδιού.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης