Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Αναβάθμιση συστήματος ηλεκτρονικής χαρτογράφησης του Τμήματος Κτηματολογίου Και Χωρομετρίας

16/04/2018


Στην υπογραφή συμβολαίου με την εταιρεία «ESRI» Aμερικής για Αναβάθμιση του Γεωγραφικού Μέρους του Συστήματος Πληροφοριών Γης στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου πληροφορικής για την Κυπριακή Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ηψηφιοποίηση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθώς και η υλοποίηση και αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής σε όλη τη δημόσια υπηρεσία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στρατηγικούς στόχους της Προεδρίας της Δημοκρατίας και κορυφαία προτεραιότητα για το ίδιο το Υπουργείο.

‘Όπως εξήγησε ο Υπουργός, λόγω του γεγονότος ότι το Υπουργείο συνδέεται άμεσα με όλους τους αναπτυξιακούς στόχους της κυβέρνησης, τα τεχνολογικά και πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες του είναι πρωτεύουσας σημασίας. Πρωταρχικό παράδειγμα αποτελεί το Σύστημα Πληροφοριών Χωροταξίας του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το οποίο όχι μόνο εξυπηρετεί τις εσωτερικές ανάγκες του Τμήματος αλλά αποτελεί τη ραχοκοκαλιά άλλων σημαντικών συναφών συστημάτων της Κυβέρνησης.

Αποτελεί καθήκον, ανέφερε ο κ. Πετρίδης, η αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων τις τεχνολογίας, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα όλες τις ταχέως μεταβαλλόμενες τάσεις, κυρίως στον απαιτητικό τομέα της ιδιοκτησίας ο οποίος πρέπει να υποστηρίζεται συνεχώς από γρήγορες και πιο φιλικές μη γραφειοκρατικές διαδικασίες, από ένα σταθερό και εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα καταχώρησης και κτηματογράφησης, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Το ολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 2.134 ευρώ και είναι συγχρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους. Η υλοποίηση θα είναι με μέγιστη διάρκεια 20 μηνών.
Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment