Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Παράδοση κλειδιών 18 διαμερισμάτων στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙΙ, στους δικαιούχους πρόσφυγες

05/10/2018

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, παρέδωσε σήμερα στους δικαιούχους πρόσφυγες τα κλειδιά 18 διαμερισμάτων των δύο νέων πολυκατοικιών που ανεγέρθηκαν στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙΙ,στην οδό Λαμπούσης 24,26 στη Λευκωσία.

Οι δύο πολυκατοικίες ανεγέρθηκαν στoπλαίσιo του Προγράμματος "Αποτίμηση Στατικής Επάρκειας υφιστάμενων πολυκατοικιών των Κυβερνητικών Οικισμών", όπου μετά από τεχνοοικονομική μελέτη, αποφασίστηκε ότι οι υφιστάμενες πολυκατοικίες ήταν μη επισκευάσιμες από οικονομικής άποψης.

Στιςπολυκατοικίεςέχουν τοποθετηθεί σύγχρονα υλικά ανώτερης ποιότητας σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα υλικών, αποτελούνται από 9 διαμερίσματα η καθεμιά, διαθέτουν ανελκυστήρες, ενώ ταυτόχρονα έχει κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης που καλύπτει τις ανάγκες των δικαιούχων, συμπεριλαμβανομένων και χώρων στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρίες.Το κόστος ανέγερσης των πολυκατοικιών και του χώρου στάθμευσης ανήλθε στο €1,4 εκ.

Σημειώνεται ότι, πέραν των δύο αυτών πολυκατοικιών, στο πλαίσιο του ίδιου Προγράμματος, πολύ σύντομα θα παραδοθούν σε δικαιούχους ακόμη 18 διαμερίσματα, αφού ολοκληρώνονται οι εργασίες ανέγερσης τριών πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Ελευθέριος σταΛατσιά, με κόστος της τάξης του €1,7εκ. Ταυτόχρονα, έχει ολοκληρωθεί η οπτική έρευνα και η εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμίων από 351 υφιστάμενες πολυκατοικίες, για τις οποίες έχουν αρχίσει σταδιακά μελέτες για αποτίμηση της στατικής τους επάρκειας.
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη δύο Προγράμματα, μετά από σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, σε σχέση με τα κτίρια σε Κυβερνητικούς Οικισμούς.

(α) Πρόγραμμα "Αναδόμησης, Επιδιόρθωσης/Ενίσχυσης κατοικιών και πολυκατοικιών των Κυβερνητικών Οικισμών". Στο Πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονταν 8 Κυβερνητικοί Οικισμοί, Πάνω Λακατάμεια, Στρόβολος ΙΙ, Άγιος Παύλος και Άγιος Μάμας στη Λευκωσία, Άγιοι Ανάργυροι Ι στη Λάρνακα και Άγιος Αθανάσιος, Μακάριος ΙΙΙ και Λινόπετρα στη Λεμεσό. Μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν έργα της τάξης των €140,0 εκ., με την ανέγερση 45 πολυκατοικιών και 187 κατοικιών, την ενίσχυση/επιδιόρθωση 50 πολυκατοικιών και 2.200 κατοικιών. Στο παρόν στάδιο προγραμματίζεται η ανέγερση δύο πολυκατοικιών και η επιδιόρθωση 96 κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, η ανέγερση δύο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι και η ανέγερση τεσσάρων πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας στη Λακατάμεια, συνολικού κόστους που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €6,6 εκ.

(β) Πρόγραμμα "Προσθήκη Ανελκυστήρων σε υφιστάμενες πολυκατοικίες Κυβερνητικών Οικισμών". Στο Πρόγραμμα αυτό περιλαμβανόταν η προσθήκη ανελκυστήρων σε 380 υφιστάμενες πολυκατοικίες, Παγκύπρια, με προτεραιότητα σε πολυκατοικίες στις οποίες διαμένουν ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με κινητικά προβλήματα. Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 109 υφιστάμενες πολυκατοικίες, με κόστος της τάξης των €11,0 εκ.. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάστασηανελκυστήρων σε έξι πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Ιωάννης, στη Λάρνακα και προγραμματίζεται, η εγκατάσταση ανελκυστήρων σε πέντε πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Μακάριος ΙΙΙ στη Λεμεσό και σε εννέα πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Κόκκινες, στη Λευκωσία, συνολικού κόστους που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €2,5 εκ.
Το Υπουργείο Εσωτερικών στους Προϋπολογισμούς του 2018 έχει περιλάβει κονδύλι της τάξης των €11,0 εκ., καθώς και κονδύλι της τάξης των €34 εκ. για την τριετία 2019-2021, για θέματα που αφορούν τους Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων, γεγονός που αποδεικνύει την έγνοια και την ευαισθησία της Κυβέρνησης σε θέματα στέγασης των εκτοπισθέντων.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης