Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Δηλώσεις Υπ. Εσωτερικών μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ ΑΚΕΛ για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

16/11/2018Μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου θα πρέπει να κλείσει το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και μπορεί να κλείσει, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, σημειώνοντας πως "είναι πλέον και θέμα πολιτικής βούλησης".

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη έπειτα από συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, `Αντρο Κυπριανού κατά την οποία προέβη σε ενημέρωση για το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Πετρίδης υπογράμμισε πως "είμαστε έτοιμοι να γεφυρώσουμε τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων εκεί όπου υπάρχουν και να προχωρήσουμε και σε ακόμα πιο τολμηρά βήματα, αφού συζητείται τόσο καιρό αυτό το θέμα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί μια από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις αυτού του κράτους". Επεσήμανε πως το θέμα είναι πολύπλευρο, υπάρχουν διαφορετικές σχολές σκέψεις, "αλλά έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε".

Ο κ. Πετρίδης χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ πολύ εποικοδομητική, σημειώνοντας πως "ως πολιτεία δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συζητάμε επ` άπειρον για το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης".
"Έχουμε συζητήσει αρκετές από τις εκκρεμότητες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων για να δούμε πού είναι εφικτό να καταλήξουμε σε συναινέσεις για να προχωρήσει, όχι αποσπασματικά, αλλά ολιστικά, μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, που αφορά το πώς λειτουργούν οι τοπικές κοινωνίες, το πώς διαχειριζόμαστε τα νερά, το πώς λειτουργούν οι αποχετεύσεις, το πώς λειτουργούν οι χώροι πρασίνου, το τι υπηρεσίες και τί αρμοδιότητες έχουν οι τοπικές κυβερνήσεις ή αυτές που θα έπρεπε οι τοπικές κυβερνήσεις έναντι του κεντρικού κράτους, το οποίο πρέπει να ασχολείται με θέματα πολιτικής", σημείωσε.
Επεσήμανε πως συμφωνεί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι δεν μπορεί να μείνει εκτός αυτού του πλαισίου η οικονομική και η διοικητική αυτοτέλεια των δήμων.

"Δεν μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται σε μια χορηγία. Θα πρέπει να έχουν και τα δικά τους χρηματοδοτικά εργαλεία, έχουμε συζητήσει κάποιες σκέψεις αλλά θα τις ολοκληρώσουμε και εμείς, ούτως ώστε να συμπληρωθούν και με αυτά τα νομοσχέδια και να δούμε πώς ολοκληρώνεται αυτή η μεγάλη προσπάθεια", σημείωσε.

Είπε πως η κυβέρνηση είχε καταθέσει προτάσεις τον Ιούλιο του 2015 και λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων δεν κατέστη δυνατή η ψήφιση εκείνων των νομοσχεδίων.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης