Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με το Δήμαρχο Αμμοχώστου

17/01/2017

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση με το Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γαλανός προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις στα ΜΜΕ:

«Είχαμε μια ανεπίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών. Βασικό θέμα ήταν ηΜεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό το θέμα θα έχει την ευκαιρία να το συζητήσει (ο Υπουργός) και όταν θα εκλεγεί η νέα εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Δήμων. Είχαμε τις Δημοτικές Εκλογές και μετατέθηκαν τα χρονικά περιθώρια (για την ψήφιση των Νομοσχεδίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Τώρα, η Βουλή έχει αρκετό χρόνο να επεξεργαστεί προσεκτικά αυτά τα Νομοσχέδια. Ελπίζουμε, βέβαια, ότι η Βουλή θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να βελτιωθεί το σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουμε σε συμπλεγματοποιήσεις, να μειωθούν τα κόστη και να αυξηθεί η εξυπηρέτηση προς τον πολίτη. Το όλο θέμα δεν πρέπει να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Το θέμα θα το παρακολουθούμε σαν Ένωση Δήμων, οι νέοι αξιωματούχοι της Ένωσης Δήμων που θα εκλεγούν μετά τις 20 Φεβρουαρίου. Είμαστε δεσμευμένοι να έχουμε πραγματική Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως την ξεκινήσαμε με το ΥΠΕΣ

Ανταλλάξαμε απόψεις και για το Κυπριακό και για την Αμμόχωστο.Εκείνο το οποίο μας απασχολεί περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, είναι η πορεία του εθνικού μας θέματος και οι εξελίξεις, οι οποίες εξελίξεις, όταν έρθουν, κι ελπίζουμε να προχωρήσουμε, τότε κάποια πράγματα που συζητούμε τώρα μπορεί να έχουν κάποια άλλη μορφή».

Από πλευράς του, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος δήλωσε τα ακόλουθα: «Πρώτον, ενόψει κορύφωσης της διαπραγμάτευσης για λύση του Κυπριακού, ο κ. Αλέξης Γαλανός, σαν Δήμαρχος Αμμοχώστου, βεβαίως και έχει πολλά να πει και να εισηγηθεί, σε σχέση με την πορεία αυτή.Δεύτερον, η συνάντηση γίνεται αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές, οπότε καλωσόρισα τον κ. Δήμαρχο, του ευχήθηκα τα βέλτιστα για την Αμμόχωστο, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά. Τρίτον, για το θέμα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμφωνούμε ότι πρέπει να προχωρήσει παρόλο ότι άλλαξαν τα χρονοδιαγράμματα. Το νεότερο είναι ότι η Βουλή θέλει από το Υπουργείο Εσωτερικών να ετοιμάσει τουςΓενικούς Κανονισμούς σε σχέση με τη λειτουργία των Επαρχιακών Συμπλεγμάτων, μέχρι τον Μάρτιο. Εμείς, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ετοιμάσουμε αυτούς τους Κανονισμούς και να τους στείλουμε στη Βουλή έγκαιρα, έτσι ώστε να μην υπάρχει απολύτως τίποτε που να παρεμποδίζει την ψήφιση των Νομοσχεδίων της Μεταρρύθμισης.

Τέλος, έχω υπογράψει πάρα πολλούς από τους προϋπολογισμούς των Δήμων, σχεδόν όλους. Εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι είναι, σχεδόν όλοι, ισολογισμένοι, δηλαδή δεν παρουσιάζουν ελλείμματα ή αδυναμία. Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι κατά πόσον είναι ισολογισμένοι, το ερώτημα που τίθεται και εδώ ακριβώς έγκειται η προσπάθεια, είναι τι υπηρεσίες δίνουμε έναντι αυτών των χρημάτων. Διότι, αν η προσπάθεια είναι να κάνουμε περικοπές ώστε να έχουμε ισολογισμένους προϋπολογισμούς, σε βάρος των υπηρεσιών που καλούνται οι Δήμοι να δώσουν στον πολίτη, τότε, βεβαίως, και θα έχουμε αποτύχει. Είναι ένας ακόμα λόγος που πρέπει να προχωρήσει η Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να φτάσουμε σε επίπεδα όπου τα Δημοτικά Συμβούλια θα προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίεςμε το χαμηλότερο δυνατό κόστος».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου

Αρχείο Ανακοινωθέντων

Cyprus on Film