Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ, ΑΡ. 9 ΤΟΥ 1965, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 139(Ι)/2015 (ΝΟΜΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ )

15/06/2018

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τους εγκλωβισμένους αγοραστές και δηλώνει ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας από την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας εργάζονται για να προωθήσουν και να απεγκλωβίσουν τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό εγκλωβισμένων αγοραστών.

Αναφορικά με τις αποφάσεις του δικαστηρίου οι οποίες κρίνουν ότι κάποιες πρόνοιες του νόμου είναι αντισυνταγματικές, τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, επεξεργάζονται τη νομοθεσία με τρόπο ώστε να αρθούν οι οποιεσδήποτε πιθανές αντισυνταγματικές πρόνοιες.

Από την ημερομηνία εφαρμογής του Νόμου, ήτοι τις 4 Σεπτεμβρίου 2015, μέχρι σήμερα, έχουν κατατεθεί συνολικά15,853 αιτήσεις εγκλωβισμένων αγοραστών.

Από τις αιτήσεις αυτές, οι 7,886 αιτήσεις, για τις οποίες έχει εκδοθεί ξεχωριστός τίτλος ιδιοκτησίας, βρίσκονται υπό εξέταση, ενώ για τις υπόλοιπες 7,967 για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί ξεχωριστός τίτλος ιδιοκτησίας, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας έχει προωθήσει τη διαδικασία αναγκαστικής έκδοσης τίτλου. Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί 4,522 μεταβιβάσεις ακινήτων επ’ ονόματι των αγοραστών, δηλαδή πέραν του 50% των κατατεθειμένων αιτήσεων με τίτλο ιδιοκτησίας.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης