Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Διευκρινίσεις Υπ. Εσωτερικών αναφορικά με δημοσίευμα για ανάκτηση οικίας στην Επισκοπή

26/09/2018

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο με τίτλο «Έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο μητέρα μονογονιό και την έβγαλαν έξω από Τ/κ σπίτι στην Επισκοπή», το οποίο αφορούσε υπόθεση ανάκτησης οικίας από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Η ένοικος της Τ/κ ιδιοκτησίας οικίας στην Επισκοπή, η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα, εγκαταστάθηκε στην εν λόγω κατοικία, χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, με τη δικαιολογία ότι σε αυτή διέμενε η αποθανούσα μητέρα της, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ιδιόκτητη οικία, η οποία ανεγέρθηκε με κρατική βοήθεια.
Κατόπιν ενημέρωσης της ενοίκου αναφορικά με την πρόθεση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για ανάκτηση της εν λόγω οικίας, η ένοικος κινήθηκε δικαστικώς, το Δικαστήριο ωστόσο απέρριψε την προσφυγή της ως απαράδεκτη στις 15/09/2017.

Στην ένοικο δόθηκε χαριστικό περιθώριο, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου για άμεση ανάκτηση της οικίας, ενός έτους, για να συμμορφωθεί στην απόφαση του Δικαστηρίου, χωρίς να το πράξει. Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς την ένοικο, προχώρησε στις 21/09/2018 σε ανάκτηση της οικίας.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, έχει ως μέλημά της, την ικανοποίηση χρόνιων στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκτοπισθέντες συμπατριώτες μας. Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού κατοικιών που διαθέτει η Υπηρεσία προς στέγασή τους, η Υπηρεσία είναι αναγκασμένη να αξιολογεί τις διάφορες ανάγκες που υποβάλλονται ενώπιον της και να προσπαθεί, στο μέτρο του δυνατού, αλλά και με διαφανή κριτήρια, για την αντιμετώπιση των αναγκών αυτών.

Στη προκειμένη περίπτωση, η απόφαση του Κηδεμόνα Τ/κ περιουσίων, είναι όπως η οικία παραχωρηθεί σε άλλη μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο παιδί, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι ανακτήσεις πραγματοποιούνται στην παρουσία αστυνομικής δύναμης, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την συναινετική διευθέτηση του όλου θέματος, τόσο όσο αφορά στην εκκένωση της οικίας, όσο και για τη διαφύλαξη και ασφαλή μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων των ενοίκων.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης