Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Υφυπουργείου Τουρισμού

25/09/2017

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος παρέστη σήμερα το απόγευμα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών με θέμα τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης καθώς και τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, μετά το πέρας της συνεδρίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

«Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε τις στρεβλώσεις που δημιουργεί ένα υδροκέφαλο κράτος. Για πρώτη φορά, αυτή η Κυβέρνηση προσπάθησε να κτυπήσει αυτό το υδροκέφαλο κράτος με την πρόθεση για δημιουργία τριών Υφυπουργείων. Ο τομέας του Τουρισμού, ο τομέας της Ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντικοί για οποιανδήποτε χώρα. Δεν γίνεται να είμαστε η μόνη τουριστική χώρα χωρίς Υπουργείο ή Υφυπουργείο Τουρισμού, που να αποτελεί ο τουρισμός το τριτεύον ή τεταρτεύον θέμα ενός άλλου υπουργείου και να χάνεται στις διαδικασίες και στη μετάφραση. Δεν γίνεται να είμαστε η μόνη χώρα χωρίς Υπουργείο ή Υφυπουργείο Ανάπτυξης, που να ασχολείται με την πραγματική οικονομία, με τη μικροοικονομία και όχι με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους και τα δημοσιονομικά.

Συζητήσαμε αρκετές φορές στη Βουλή (τα θέματα), δώσαμε γραπτώς όλες τις εξηγήσεις. Δεν φτάνει να μιλάμε μόνο για την αλλαγή. Την αλλαγή πρέπει να την επιδιώκουμε με συγκεκριμένες και καλά μελετημένες προτάσεις. Δεν είναι δυνατό η ΕΕ να έχει τα Υφυπουργεία στις συστάσεις της, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμφωνούν ένθερμα και να υποστηρίζουν τη δημιουργία αυτών των δύο Υφυπουργείων, ο κόσμος να λέει ότι χρειάζεται (να γίνει), αλλά να προσκρούει η ψήφισή τους σε πολιτικά τείχη. Από πλευράς Κυβέρνησης, νομίζω ότι δώσαμε όλες τις εξηγήσεις και γραπτώς και ευελπιστώ, απευθύνω έκκληση, στα κόμματα, να ψηφίσουν αυτές τις δύο μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».
____________
ΜΧ/ΣΧ

Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment