Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Γραπτή τοποθέτηση Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή αναφορικά με δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Δήμων

23/04/2020Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» δημοσιεύονται δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Δήμων κ. Ανδρέα Βύρα με τις οποίες φέρεται να είπε πως «οι κινήσεις και η βοήθεια της κυβέρνησης προς τους Δήμους είναι καλοδεχούμενη αλλά ανεπαρκείς».

Θέλω λοιπόν να διευκρινίσω ότι τα μόνα δύο αιτήματα της Ένωσης Δήμων Κύπρου τα οποία υπεβλήθηκαν γραπτώς και δεν ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση ήταν :

- Αίτημα για αναστολή των δόσεων προς τα ΧΥΤΥ και αυτό επειδή πρόκειται για ιδιωτική σύμβαση μεταξύ των Δήμων και του Διαχειριστή στην οποία δεν επιτρέπεται να επέμβει το κράτος. Πολύ δε περισσότερο όμως δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε ένα τέτοιο αίτημα αφού οι Δήμοι έχουν ήδη χρεώσει τα τέλη σκυβάλων στους δημότες τους και τα έχουν εισπράξει.

- Δεν ικανοποιήσαμε ακόμα το αίτημα για αναστολή δόσεων προς την ΑΗΚ επειδή η Αρχή έκρινε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα οφειλόμενα ποσά που θα προκύψουν δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Με δική μου όμως προσωπική παρέμβαση, αντισταθμιστικά έγινε διευθέτηση ώστε οι εκκρεμούσες οφειλές των Δήμων οι οποίες σήμερα συμποσούνται σε πέραν του εκατομμυρίου και οι οποίες ήταν πληρωτέες μέχρι 30 Απριλίου 2020 να αποπληρωθούν σε 4 μηνιαίες δόσεις ώστε να διευκολυνθεί η ρευστότητα τους.

Αναμένουμε από όλους τους συνεργάτες και φορείς, ότι θα αντιληφθούν την σοβαρότητα των στιγμών, την δυστοκία που το κράτος αντιμετωπίζει και αφού συνεκτιμήσουν τις βοήθειες που το κράτος ήδη παρέχει στο σύνολο των πολιτών, θα θέτουν αιτήματα με φειδώ, συνοδευόμενα με προγράμματα περισυλλογής και εξοικονομήσεων.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Ασφαλές Διαδίκτυο

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου