Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα για το συνοικισμό Μακάριος Γ’ στα Κάτω Πολεμίδια

19/01/2017

΄Οσες οικιστικές μονάδες βρίσκονται σε Ε/κ γη έχουν ήδη τιτλοποιηθεί στους δικαιούχους, περίπου 265 μονάδες, ενώ για τις υπόλοιπες 100 μονάδες που βρίσκονται σε Τ/κ γη προωθούνται οι εκδόσεις Πιστοποιητικών Μίσθωσης

Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας Χαραυγή, ημερ. 17/1/2017, με τίτλο «Πολίτες β’ κατηγορίας σε συνοικισμό Μακάριος Γ’» και υπότιτλο «Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ διαπίστωσε επιτόπου τα προβλήματα», σε σχέση με το συνοικισμό Μακάριος Γ’’ στα Κάτω Πολεμίδια, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Ο Συνοικισμός Μακάριος Γ΄ στα Κάτω Πολεμίδια αποτελείται από ισόγειες και διώροφες κατοικίες και πολυκατοικίες που είναι κτισμένες σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή γη. ΄Οσες οικιστικές μονάδες βρίσκονται σε Ε/κ γη έχουν ήδη τιτλοποιηθεί στους δικαιούχους, περίπου 265 μονάδες, ενώ για τις υπόλοιπες 100 μονάδες που βρίσκονται σε Τ/κ γη προωθούνται οι εκδόσεις Πιστοποιητικών Μίσθωσης. Συγκεκριμένα, τα διαμερίσματα στις 13 πολυκατοικίες έχουν τιτλοποιηθεί και για τις υπόλοιπες 7 πολυκατοικίες προωθούνται οι εκδόσεις Πιστοποιητικών Μίσθωσης. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη κα μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο, αφού ήδη η Υπηρεσία Μερίμνης ετοιμάζει τις εκθέσεις με τους δικαιούχους ανά οικιστική μονάδα προς το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για έκδοση Πιστοποιητικών Μίσθωσης.

Παρά το ότι έχουν εκδοθεί τίτλοι ιδιοκτησίας σε αριθμό πολυκατοικιών και η ευθύνη γι’ αυτές τις πολυκατοικίες αφορά πλέον τους ιδιοκτήτες, εντούτοις, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών σε ό,τι αφορά θέματα ασφάλειας και υγείας, προωθεί τη μελέτη / καταγραφή των αναγκών για επιδιόρθωση και την υλοποίηση τους κατά προτεραιότητα. Σε ό,τι αφορά τις μονώσεις σε οροφές πολυκατοικιών, έγιναν ήδη σε δύο πολυκατοικίες που κρίθηκαν ως οι πιο προβληματικές περιπτώσεις και μελετάται η τοποθέτηση μονώσεων με εξειδικευμένο Συμβόλαιο Εργολάβου, για τις υπόλοιπες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση ανελκυστήρων, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προγραμματίζει την εγκατάσταση 380 ανελκυστήρων παγκύπρια περιλαμβανομένου και του αναφερόμενου Οικισμού. Το πρόγραμμα αυτό άρχισε να υλοποιείται δίδοντας προτεραιότητα σε πολυκατοικίες όπου διαμένουν δικαιούχοι πρόσφυγες με κινητικά προβλήματα είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω υγείας».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου

Αρχείο Ανακοινωθέντων

Cyprus on Film