Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

24/03/2017

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση στο ΥΠΕΣ με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

«Είχα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, όπως έχουν καταρτιστεί σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του περασμένου Δεκέμβρη. Ανησυχούν σχετικά με το Νόμο για τη Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τους ενημέρωσα ότι, σύμφωνα με την απαίτηση της Βουλής, εντός Μαρτίου και το αργότερο μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών τους Κανονισμούς. Εκεί, λοιπόν, τα όποια θέματα υπάρχουν, ανησυχίες, διαφωνίες, ενδεχομένως και εισηγήσεις, θα μπορούν να κατατεθούν και να συζητηθούν.
Τέθηκαν και άλλα θέματα, στελέχωσης/προσωπικού Κοινοτικών Συμβουλίων. Τα Κοινοτικά Συμβούλια θα πρέπει να ανταποκριθούν με επάρκεια σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών τους. Είπαμε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσουμε: είτε σε πρόσληψη προσωπικού, αν και εφόσον είναι δυνατό, είτε με επαναφορά θέσεων που είναι παγοποιημένες, είτε με αγορά υπηρεσιών.

Άλλο θέμα που τέθηκε είναι η εγγραφή δρόμων. Είπαμε ότι το Κτηματολόγιο, δεδομένου ότι το αίτημα αφορά μικρό αριθμό δρόμων ανά κοινότητα, θα προχωρήσει. Συγκεκριμένα, αντί μια Κοινότητα να παρουσιάζεται με αίτημα για την εγγραφή πολλών δρόμων (ταυτόχρονα), να παρουσιάζει αίτημα για εγγραφή δύο δρόμων για παράδειγμα, να γίνεται η εγγραφή και να προχωρούμε πάρα κάτω».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα 
σε αλλοδαπούς επενδυτές / επιχειρηματίες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου