Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων Επαρχίας Λεμεσού

21/03/2017

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων Επαρχίας Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Αρακαπά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα Κοινοτικά Συμβούλια Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Παύλου, Ακαπνούς, Αρακαπά, Βίκλας, Διερώνας, Επταγώνιας, Ζωοπηγής, Καλού Χωριού, Κελλακίου, Κλωναρίου, Λουβαρά, Πραστειού (Κελλακίου) και Συκόπετρας.
Σκοπός της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί/εκπρόσωποι της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού καθώς και άλλων συναρμόδιων Υπουργείων/Τμημάτων/Υπηρεσιών, ήταν η επί τόπου εξέταση και επίλυση των περισσότερων από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες και αφορούν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή και επιδιόρθωση αγροτικών δρόμων, θέματα ύδρευσης, καθαριότητας, υγείας των κατοίκων και αναπτυξιακά έργα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο ΥΠΕΣ ανέφερε τα ακόλουθα: «Μετά τις πρόσφατες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, έχουμε ξεκινήσει ένα νέο κύκλο επαφών/συναντήσεων με Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, για να δούμε ξανά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτή την περίοδο και επειδή η οικονομία βελτιώνεται, το κράτος μπορεί να βοηθήσει σε μεγαλύτερο βαθμό. Λύνουμε, επί τόπου, όσα προβλήματα μπορούμε».
Ακολούθως και απαντώντας σε ερώτηση για τα προβλήματα που εστιάζονται στο οδικό δίκτυο, ο Υπουργός είπε ότι εκείνο που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι όταν τίθεται θέμα ασφάλειας. «Όταν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πολιτών», τόνισε, «τότε θα πρέπει (ο δρόμος) να γίνει άμεσα. «Τα υπόλοιπα», είπε ο κ. Χάσικος, «μπορούν να προγραμματιστούν».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερώτηση για το ποσοστό συμμετοχής των Κοινοτικών Συμβουλίων στα αναπτυξιακά έργα και κατά πόσο μελετάται μείωση αυτού του ποσοστού, ο κ. Χάσικος είπε ότι αυτό το θέμα δεν είναι αρμοδιότητα μόνο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά έχει να κάνει με τα οικονομικά του κράτους. «Είναι κάτι που συζητούμε με το Υπουργείο Οικονομικών. Θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε. Επ’ αυτού του θέματος και απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση αν μπορούμε να προβλέψουμε απαλλαγή των κοινοτήτων από αυτή τη συνεισφορά, ο κ. Υπουργός είπε: «Μπορεί να μην είναι απαλλαγή. Αλλά σε πρώτη φάση, μείωση από το 10% στο 5% για παράδειγμα. Όμως, επαναλαμβάνω, απαιτείται έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ένα αίτημα που τίθεται σχεδόν από όλες τις κοινότητες και αφορά στο διαχωρισμό οικοπέδων για στέγαση άπορων οικογενειών, ο κ. Χάσικος δήλωσε: «Είναι κάτι που συζητούμε στο ΥΠΕΣ και είμαστε σε προχωρημένο στάδιο (σε ό,τι αφορά αυτή τη συζήτηση). Νομίζω ότι ήγγικεν η ώρα της επαναφοράς αυτού του Σχεδίου. Πέραν του ότι βοηθούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε και την ύπαιθρο».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα 
σε αλλοδαπούς επενδυτές / επιχειρηματίες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου