Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Γραπτή δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών σε σχέση με ανακοίνωση του MADTV

02/02/2017

Αναφορικά με ανακοίνωση του MADTVμε τίτλο «Στη Velister καταλήγουν τα χρήματα στήριξης μικρών καναλιών», ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

«Τα θέματα που αναφέρονται στις τρεις πρώτες παραγράφους της εν λόγω ανακοίνωσης σε σχέση με τη Velister και το κατά πόσο υποχρεούται ή όχι το MADTV να καταβάλλει τις €51,0000 άδεια στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, θα εξεταστούν από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης καθώς, επίσης, και από το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ο οποίος, εξ΄ όσων πληροφορούμαστε, επέδειξε ενδιαφέρον για να το εξετάσει. Αυτά δεν είναι θέματα του Υπουργού Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά όμως την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης, στην οποία προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι υπάρχει μονοπωλιακή νομοθεσία από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο με την οποία προνοείται η απαγόρευση αδειοδότησης άλλου καναλιού, ο Υπουργός έχει να πει τα εξής: Ακριβώς το αντίθετο έχει γίνει. Η Κυβέρνηση κατέθεσε το Νομοσχέδιο στη Βουλή χωρίς τη διάταξη που επικαλούνται οι ιδιοκτήτες του MADTV. Είναι η Βουλή, κατόπιν παρεμβάσεων, που εμφιλοχώρησε τη συγκεκριμένη διάταξη στη Νομοθεσία. Απόδειξη του ότι η Κυβέρνηση διαφωνούσε με αυτό είναι ότι μετά από σχετική επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου προς το Γενικό Εισαγγελέα, φάνηκε ότι η συγκεκριμένη διάταξη αντίκειται στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι ασύμβατη με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Εξ ου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε αναφορά του Νόμου. Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου

Αρχείο Ανακοινωθέντων

Cyprus on Film