Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα για τον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα

15/02/2017

‘Με πάγια οδηγία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου τα θέματα ασφάλειας των κατοίκων των συνοικισμών αποτελούν προτεραιότητα για όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες του ΥΠΕΣ’
‘Μέχρι την επανέναρξη των εργασιών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα αναθέσει άμεσα σε εργολάβο με συνοπτικές διαδικασίες τον έλεγχο και τη διόρθωση όπουαπαιτείται των μέτρων ασφάλειας επί καθημερινής βάσης, συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων’.

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΑΡΑΥΓΗ σε σχέση με τον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα με τίτλο «Υπάρχουν θέματα ασφάλειας από τα εγκαταλελειμμένα κατασκευαστικά έργα για τοποθέτηση επτά ανελκυστήρων», το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
«Το έργο αφορά την κατασκευή φρεατίων από σκυρόδεμα και μεταλλική κατασκευή για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 7 υφιστάμενες πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Ιωάννης στη Λάρνακα. Το έργο ξεκίνησε στις 12/05/2016 με διάρκεια 18 μήνες δηλ. η ημερομηνία συμπλήρωσης του με βάση το Συμβόλαιο ήταν η 12/11/2017. Το έργο εκτελούσε η εργοληπτική εταιρεία PLSBUILDERSLTD, με ποσό €847.144,86 συν Φ.Π.Α.

2. Το πιο πάνω έργο παρουσίαζε σοβαρές καθυστερήσεις εξ υπαιτιότητας του εργολάβου. Μέχρι σήμερα παρόλο που έχουν παρέλθει 8 μήνες από τους 18 μήνες που είναι η διάρκεια του έργου, έχει εκτελεστεί μόνο το 11% του καθαρού ποσού του Συμβολαίου, ενώ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τουλάχιστο το 44%. Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις είχαν επισημανθεί στον εργολάβο κατ’ επανάληψη και του στάλθηκαν προειδοποιητικές επιστολές ώστε να συμμορφωθεί με τις σχετικές πρόνοιες του Συμβολαίου. Ο εργολάβος, δυστυχώς, παρέλειψε να λάβει τα αναγκαία μέτρα για επίσπευση των εργασιών με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί οποιαδήποτε πρόοδος των εργασιών. Ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών εξακολουθούσε να είναι πολύ αργός και διαφάνηκε ότι ο εργολάβος δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει το έργο εντός της ημερομηνίας συμπλήρωσης με βάση το Συμβόλαιο γι’ αυτό και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προχώρησε στις 01/02/2017 στη λύση του Συμβολαίου.

3. Πέραν της αδικαιολόγητης καθυστέρησης το έργο παρουσίαζε και πληθώρα άλλων προβλημάτων εξ’ υπαιτιότητας του εργολάβου.


4. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει αρχίσει την ετοιμασία των εγγράφων διαγωνισμού για προκήρυξη προσφορών για συνέχιση του έργου, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να αρχίσουν σε 3-4 μήνες. Το νέο Συμβόλαιο θα έχει διάρκεια 12 μήνες, κατά συνέπεια οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τον Ιούνιο 2018.

5. Όσον αφορά στο θέμα της ασφαλούς διακίνησης των ενοίκων, τονίζεται ότι οι χώροι όπου κατασκευάζονται οι ανελκυστήρες είναι περιφραγμένοι και η διακίνηση των ένοικων γίνεται από την πίσω πλευρά των πολυκατοικιών όπου έχουν κατασκευαστεί ασφαλείς προσωρινές προσβάσεις με περιμετρικό φωτισμό, ο οποίος λειτουργεί με αισθητήρες. Επιπλέον,μέχρι την επανέναρξη των εργασιών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα αναθέσει άμεσα σε εργολάβο με συνοπτικές διαδικασίες τον έλεγχο και τη διόρθωση όπουαπαιτείται των μέτρων ασφάλειας επί καθημερινής βάσης, συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων.

6. Τα πιο πάνω έχουν αναφερθεί και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων κατά την επί τόπου συνάντηση με Λειτουργούς του Τμήματος στις 14/02/2017».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου

Αρχείο Ανακοινωθέντων

Cyprus on Film