Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Γραπτή Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών στις παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2015

22/12/2016

Αναφορικά με την Ετήσια Έκθεση Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για το 2015, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα για τις παρατηρήσεις που αφορούν το ΥΠΕΣ:

«Έχουμε απαντήσει πλειστάκις και διεξοδικά σε όλα τα θέματα που εγείρονται στην Έκθεση, με επιστολές προς την Ελεγκτική Υπηρεσία αλλά και μέσω Ανακοινωθέντων Τύπου και με δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε την πρόθεση να απασχολήσουμεξανά τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη επαναλαμβάνοντας τις ίδιες απαντήσεις στις ίδιες παρατηρήσεις, απλά και μόνο για να συντηρούνται αντιπαραθέσεις.

Συναφώς, υπενθυμίζεται ότι τα θέματα που αφορούν παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς το ΥΠΕΣ έβλεπαν το φως της δημοσιότητας,πολλές φορές ήταν και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι σχετικές επιστολές με τις περί ου ο λόγος παρατηρήσεις είτε παραλήφθηκαν από το Αρχείο του Υπουργείου την ίδια μέρα ή την αμέσως προηγούμενη και ως εκ τούτου δεν είχαν φτάσει ακόμη στο Γραφείο του Υπουργού. Παρόλα ταύτα, δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις, κατ’ επανάληψη, σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που ηγέρθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία, σε βαθμό ‘παρεξηγήσεως’.

Βεβαίως, η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή θα διανεμηθεί σε όλους τους διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών του ΥΠΕΣ, σύμφωνα με τα νενομισμένα, για να προβεί ο καθένας στα δικά του σχόλια για το ‘κομμάτι’ που τον αφορά.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών εύχεται στον Γενικό Ελεγκτή και σε όλα τα μέλη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Είθε, το 2017να είναι το έτος της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης της πατρίδας μας».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα 
σε αλλοδαπούς επενδυτές / επιχειρηματίες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου