Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας για εξέταση αιτημάτων τους και για να δοθούν επί τόπου λύσεις και οδηγίες

09/10/2017

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας στη Γαλάτα, με στόχο την επί τόπου εξέταση των ιδιαίτερων αιτημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές Σολέας και Μαραθάσας, αλλάκαι η κάθε ημιορεινή και ορεινή Κοινότητα αυτών των περιοχών ξεχωριστά, μεταξύ άλλων και λόγω της απόστασης που τις χωρίζει από το αστικό κέντρο.

Στην ολοήμερη σύσκεψη έλαβαν μέρος συνολικά 21 κοινότητες και συγκεκριμένα: Κακοπετριά, Ευρύχου, Καλιάνα, Κοράκου, Σπήλια, Κούρδαλι, Σινά Όρος, Τεμπριά, Κατύδατα, Άγιος Θεόδωρος, Λινού, Φλάσου, Γαλάτα, Κάμπος, Πεδουλάς, Μουτουλλάς, Τσακκίστρα, Καλοπαναγιώτης, Οίκος, Γερακιές και Μηλικούρι. Συμμετείχαν, επίσης, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας,συναρμόδιοι Λειτουργοί άλλων κυβερνητικών Τμημάτων και Υπηρεσιών, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν προτάσεις των Κοινοτήτων που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, βελτίωση του οδικού δικτύου, αναπαλαιώσεις και συντήρηση κτηρίων, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, δημιουργία χώρων πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας, θέματα που αφορούν την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων κ.α.

Ο Υπουργός έδωσε οδηγίες και τροχιοδρόμησε λύσεις για άμεση μελέτη και ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν σε υποδομές προς όφελος των κατοίκων και προώθησή τους για εκτέλεση. Καταβλήθηκε δε κάθε δυνατή προσπάθεια για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων Υπηρεσιών για την επίλυση προβλημάτων, καθώς και καθοδήγηση των Κοινοτήτων στις ενέργειες που χρειάζεταινα προωθηθούν, ιδίωςγια αναπτυξιακά έργα και προγράμματα.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment