Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε παρατηρήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως για το σύστημα παραχώρησης ιθαγένειας

14/12/2016

Αναφορικά με παρατηρήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως για το σύστημα ιθαγένειας, που δημοσιεύθηκαν σήμερα στον Φιλελεύθερο με τίτλο «Νοσεί σοβαρά το σύστημα παραχώρησης ιθαγένειας», το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Οι παρατηρήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αφορούν το παρελθόν και όχι το παρόν.

Εδώ και καιρό, τα κακώς έχοντα τα οποία ψέγει η Επίτροπος στη έρευνα της έχουν διορθωθεί, ραγδαία και καταιγιστικά, με ριζικές αλλαγές στις διαδικασίες και με αποφασιστικές εσωτερικές τομές οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΣ. Και αυτό, ακριβώς, γιατί η Διοίκηση του Υπουργείου δεν ανέχθηκε τις όποιες δικαιολογίες είχαν προβληθεί για τις όποιες καθυστερήσεις στην εξέταση αιτημάτων των πολιτών,οι οποίες παρουσιάζονταν, συσσωρευμένα, προηγουμένως.

Αναφέρεται, απλά, χάριν παραδείγματος, ότι έχει στηθεί ολόκληρος μηχανισμός εντός της κεντρικής διοίκησης του ΥΠΕΣ, που έχει καταφέρει, σε διάστημα μερικών μηνών, να διεκπεραιώσει περίπου 3.000 (!) καθυστερημένες αιτήσεις πολιτογραφήσεων, από τις 5.000 συσσωρευμένες αιτήσεις που υπήρχαν πριν το ξεκίνημα της παρούσας διακυβέρνησης. Και αυτό, χωρίς να έχει σταματήσει η εξέταση νέων αιτήσεων. Έχει επίσης μειωθεί δραστικά, ο χρόνος ο οποίος απαιτείτο για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Τέλος, το ΥΠΕΣ επιθυμεί να τονίσει ότι είναι καλό να γράφονται και να λέγονται τα κακώς έχοντα στη δημόσια υπηρεσία, αλλά είναι επίσης χρήσιμο να αναφέρεται και η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα 
σε αλλοδαπούς επενδυτές / επιχειρηματίες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου