Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την επένδυση Ούγγρου στην Πάφο

24/11/2016

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, προέβη σήμερα σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, αναφορικά με τη μεγάλη επένδυση του Ούγγρου επενδυτή στην Πάφο. Συγκεκριμένα, ο κ. Χάσικος είπε: «Γράφονται πολλά στις εφημερίδες, κάποιοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς επίσης μεταδίδουν τα δικά τους ρεπορτάζ. Εμείς σαν Υπουργείο Εσωτερικών, το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι μεσούσης της διαπραγμάτευσης δεν μας επιτρέπεται, ούτε και είναι ορθό, είτε να σχολιάζουμε είτε να δηλώνουμε οτιδήποτε επ’ αυτού.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και να αναμένετεεπίσημα αποτελέσματα στο τέλος της διαπραγμάτευσης».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χάσικος είπε ότι υπάρχει θεσμοθετημένο όργανο το οποίο διαπραγματεύεται. «Δεν είναι ο Υπουργός που διαπραγματεύεται». «Σε αυτήν την ομάδα διαπραγμάτευσης», εξήγησε, «συμμετέχουν οι πάντες. Προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων Υπουργείων. Συγκεκριμένα, συμμετέχει εκπρόσωπος του Γενικού Ελεγκτή, εκπρόσωπος του Γενικού Λογιστηρίου, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας». «Να είστε βέβαιοι», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Χάσικος «ότι η διαπραγματευτική ομάδαέχει κατά νουν το δημόσιο συμφέρον, το οποίο έχει καθήκον να διαφυλάξει, αλλά, την ίδια στιγμή,έχει κατά νουν και τις ανάγκες που έχει η οικονομία, το ότι πρέπει να δημιουργούνται μεγάλα έργα και να υπάρχουν επενδύσεις».

Τέλος, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο ΥΠΕΣ επανέλαβε: «Εγώ δεν συμμετέχω στη διαπραγματευτική ομάδα, αλλά, από την ενημέρωση που έχω από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα 
σε αλλοδαπούς επενδυτές / επιχειρηματίες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment

Περί Κύπρου