Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ στις Βρυξέλλες

08/03/2019

«Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε επίπεδο Υπουργών Μετανάστευσης και Εσωτερικών, όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, βρίσκονται όντως σε ένα κρίσιμο σημείο σε μια κομβική καμπή, μετά από πάρα πολλά χρόνια και ελλείψει μιας συμφωνίας όσον αφορά το μηχανισμό κατανομής των ανθρώπων που ζητούν προστασία και η οποία θα βοηθούσε τις χώρες της πρώτης γραμμής", δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης στο περιθώριο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός «γίνεται μια προσπάθεια από κάποιες χώρες να επέλθει διάσπαση του πακέτου ούτως ώστε να προχωρήσουν κάποια θέματα που αφορούν επιπλέον υποχρεώσεις, αλλά χωρίς την ολοκλήρωση του Δουβλίνου που εμπεριέχει τον αυτόματο μηχανισμό ανακατανομής σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ, αυτών των ανθρώπων που χρειάζονται προστασία. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε διάσπαση του πακέτου ούτως ώστε να μην περιλαμβάνει αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου, και την έννοια της αλληλεγγύης, δηλαδή τον αυτόματο μηχανισμό κατανομής και να μείνουν μόνο επιπλέον υποχρεώσεις στις χώρες της πρώτης γραμμής»σημείωσε ο κ. Πετρίδης.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό και είναι αυτό που θέσαμε και σήμερα ότι μια χώρα πλέον η οποία δέχεται μηνιαία 1000 αιτήσεις ασύλου, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνη της και ελλείψει αυτής της άμεσης ανάγκης για ένα μηχανισμό αυτόματης κατανομής σε όλη την επικράτεια της ΕΕ, δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Εμείς, όμως η Ελλάδα, η Μάλτα και η Ιταλία δεν θα συναινέσουμε να παραπέμψουμε την αναθεώρηση του Δουβλίνου στις κοινοτικές καλένδες και αυτό ήταν σαφές και ελπίζω να μπορέσουμε επιπλέον μετά από δύο τρία χρόνια να προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου», κατέληξε ο Υπουργός.

https://www.youtube.com/watch?v=HWElQw_ElcEΕιδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης