Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης για τον τουρισμό

04/08/2017

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης για τον τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός δήλωσε τα ακόλουθα: «Σίγουρα, ο τουρισμός υπήρξε ένας μοχλός ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Ενδεχομένως δε ο κύριος λόγος που καταφέραμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και αυτό οφείλεται κυρίως στις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Έχουν αξιοποιηθεί πλήρως τα κίνητρα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες νέες τουριστικές κλίνες για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι να λέμε ότι αυξήθηκε ο τουρισμός περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Λόγω των πολλών αιτήσεων για αναπτύξεις, παρουσιάζονται και κάποιες καθυστερήσεις και συζητήσαμε τρόπους που θα βελτιώσουν και την ικανότητα των υπηρεσιών του ΥΠΕΣ για να διεξέλθουν όλες αυτές τις αιτήσεις. Συζητήσαμε, επίσης, το Νομοσχέδιο που βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και αφορά τον νέο τρόπο κατάταξης των ξενοδοχείων. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό Νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέψει την ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση των ξενοδοχείων, ούτως ώστε να μπορέσουν να είναι πιο ανταγωνιστικά, να διαφοροποιήσουν το προϊόν τους ανάλογα με τη ζήτηση που υπάρχει από το εξωτερικό.

Επίσης, συζητήσαμε και ένα παλαιότερο θέμα που αφορά κάποιες παλιές οικοδομές ξενοδοχείων οι οποίες είναι εγκαταλελειμμένες και προκαλούν μια ακαλαισθησία. Ο λόγος που δεν κατεδαφίζονται είναι ότι παλιότερα υπήρχαν πιο υψηλοί συντελεστές δόμησης που θα χάνονταν με νέες αναπτύξεις. Θα πάρουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε σε περίπτωση κατεδάφισης αυτών των παλιών οικοδομών να μη χάνεται ο συντελεστής για τις νέες αναπτύξεις. Έτσι, και με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί περαιτέρω το (τουριστικό) προϊόν μας. Επίσης, θα μελετήσουμε και κίνητρα για υφιστάμενες οικοδομές, ούτως ώστε να εμπίπτουν (στο πλαίσιο) αυτού του (μέτρου) κινήτρου».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Χάρης Λοιζίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση με τον ΥΠΕΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο τουρισμός, μετά το 2013, ήταν η ατμομηχανή της ανάπτυξης της οικονομίας και υπάρχουν ακόμα προοπτικές». «Χρειάζεται», πρόσθεσε «μια προσεκτική διαμόρφωση υποδομών και υπηρεσιών».

Τέλος, από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ κ. Άκης Βαβλίτης τόνισε ότι επείγει η εξέταση από τη Νομική Υπηρεσία του Κράτους του Νομοσχεδίου στο οποίο αναφέρθηκε προηγουμένως ο ΥΠΕΣ κ. Πετρίδης και αφορά νέα κίνητρα κατάταξης των ξενοδοχείων. Κάλεσε, επίσης, το Νομοθετικό Σώμα να εγκρίνει το ταχύτερο δυνατό την ίδρυση Υφυπουργείου Τουρισμού.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

e-procurment