Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Βρίσκεστε στη σελίδα: Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις


Περιφερειακή Σύσκεψη Υπουργών Εσωτερικών και Γεωργίας στα Κρασοχώρια

11/07/2018


O Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Καδής πραγματοποίησαν σήμερα περιφερειακή σύσκεψη κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσούστο Όμοδος, με στόχο την εξέταση αιτημάτων και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε κοινότητα ξεχωριστά.

Ο δύο Υπουργοί, πραγματοποίησαν χωριστές συναντήσεις με τους κοινοτάρχες των κρασοχωρίων:Άγιος Αμβρόσιος, Άρσος, ΒάσαΚοιλανίου, Βουνί, Γεροβάσα-Τρόζενα, Δορά, Κισσούσα, Λόφου, Μαλλιά, Πάνω Κυβίδες, Ποταμιού, Σούνι- Ζανατζιά και Όμοδοςμαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς, συναρμόδιους λειτουργούς πολλών κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, αιτήματα και προτάσεις των Κοινοτήτων για βελτιώσεις σε οδικά δίκτυα, αναπτυξιακά έργα, δημιουργία χώρων πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας και άλλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων με στόχο έναν ορθό αναπτυξιακό σχεδιασμό για υποδομές, ο οποίος να συνάδει με την προοπτική της εναλλακτικής μορφής τουρισμού.

Το πρόβλημα των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες λόγω περονόσπορου, ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση. Ο Υπουργός Γεωργίας, διαβεβαίωσε τους κοινοτάρχες ότι εντός της εβδομάδας, εκπρόσωποι του Τμήματος Γεωργίας και του ΟΓΑ θα βρεθούν στην περιοχή για εκτίμηση της ζημιάς και, όπου πληρούνται τα προβλεπόμενα κριτήρια, θα δοθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Γεωργίας, θα συνεχίσουν τις από κοινού περιφερειακές συσκέψεις, με γνώμονα την ανάπτυξη και την επίλυση των προβλημάτων των κοινοτήτων.Ειδοποιήσεις Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εμπορία Προσώπων

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

6th WORLD CONGRESS ON MOUNTAIN UNGULATES and 
5th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MOUFLON

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Δήλωση Απορρήτου

IMI

YOUREUROPE

ΑΝ ΔΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

Δημόσιος Διάλογος

Αδειες Κηνυγου

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2014-2016

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Ο ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Έναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης